avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... inchiderea unui cont bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

inchiderea unui cont bancar

Buna ziua,
Vin aici cu o intrebare in speranta unui raspuns mai clar decat cel primit de la functionarul unei banci . Ma aflu intr-un proces cu statul roman care mi-a pus popriri pe un cont la banca si mi l-a golit. Nu mai am activitate pe cont de ceva vreme, dar in schimb am datotorii acum catre banca pentru administrarea contului. Am vrut sa platesc aceste datorii de administrare si am cerut bancii sa inchida acel cont si refuza inchiderea pe motiv ca intai trebuie sa platesc datoriile catre stat. Procesul este inca in desfasurare si foarte probabil il voi castiga, dar asta poate dura si cativa ani. Eu nu folosesc acel cont in acest timp si deci nu vreau sa platesc bancii administrarea lui. Ce pot face sa il inchid?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters287867 , utilizator 09:20, 10 Septembrie 2014
Il puteti intreba pe respectivul functionar in baza carei legi sau prevederi din contract refuza sa va inchida contul.

La urma urmei puteti sa aveti 10 conturi la 10 banci asta inseamna ca trebuie sa le tineti pe toate active?
Exact asta este realitatea, am inca un cont la o banca unde am si un imprumut si clar nu il pot inchide, de ce sa stau cu inca un cont deschis daca nu il folosesc si unde banca m-a anuntat deja ca am intrat pe minus datorita comisionului de administrare pe care am vrut sa il platesc si mi-a spus ca daca depun acei bani ii va lua statul si eu tot cu datorie la ei voi figura. total incorect in opinia mea, pentru ca in curand voi aparea si in lista rau platnicilor daca nu am aparut deja.
Si mie mi se pare ciudat ca s-a refuzat inchiderea unui cont gol. Presupun ca ei asteapta sa aveti incasari in acel cont, ca sa mai poata plati din datorii. Neinchis, datoriile cresc; nejustificat. Cum spune si MarianBratu, trebuie sa-i intrebati de ce refuza sa inchida contul. Dar, recomand sa intrebati un sef de serviciu, sau chiar pe director, nu functionarul de la ghiseu. De cele mai multe ori ei executa mecanic niste ordine date dupa principiul "noi muncim, nu gindim". Explicati directorului ca datoriile din comisioane nu sint din vina dumneavoastra, din moment ce veti sa inchideti contul.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere colaborare cu banca pschintee pschintee Buna ziua, ca si persoana fizica, am ramas cu datorii la o banca, banca a cedat creanta catre un recuperator. Aveam conturi (conturi de debit, nu de credit) ... (vezi toată discuția)
Cont bancar franta- cum il inchid de la distanta ? Mateo Thompson Mateo Thompson Buna ziua, daca plec din Franta si nu am inchis contul bancar din lipsa de timp, ce se intampla, cum pot sa il inchid din.Romania? Multumesc (vezi toată discuția)
Pot sa inchid contul firmei? distribution distribution Buna ziua, daca am o societate dar nu ma folosesc deloc de contul bancar, toate tranzactiile se fac cash, este vreo problema daca ma duc sa banca sa inchid ... (vezi toată discuția)