avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare Firma Persoana cu Handicap
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare Firma Persoana cu Handicap

Buna ziua! as vrea deschid o firma pentru a deschide un site ci anume magazin online cu ceasuri si biuterii cu preturi de la 25 pana in 100 de lei.

Trebuie certificat de garantie la acele produse ? chiar daca eu le cumpar fara certificat de garantie.Am inteles ca se poate face contract cu o firma care elibereaza certificate de garantie.

Pot sa fac pe toate ?adica sa fiu vanzator , curier si contabil in acelasi timp ?

Am inteles ca trebuie sa fac firma ca sa nu am probleme cu evaziune fiscala, este adevarat ca pana la 65.000 de euro pe an nu platesc TVA-ul la stat ?atunci trebuie sa fac chitante fiscala le fiecare produs si sa trec TVA 24% ?chiar daca nu sunt platitor de TVA pana la 65.000 de euro ca sa tin o evidenta acolo si sa arat ca nu am depasit pragul de 65.000 de euro pe an.

As vrea sa stiu care sunt pasii si care sunt avantajele pentru persoane cu handicap in privinta deschideri unei firme.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cosmin311 , utilizator 14:41, 10 Septembrie 2014
Buna ziua,

Garantia de 30 de zile este obligatorie. Puteti si subcontracta acest serviciu, insa societatea va ramane raspunzatoare pentru acordarea garantiei.

Vanzator si curier puteti fi (atentie! cu contract de munca) insa pentru a tine contabilitatea unei societati este obligatoriu sa aveti studii de specialitate si sa fiti autorizat pentru aceasta activitate.

Aplicarea TVA la pret este facultativa (implicit inregistrarea in acest scop), insa dupa atingerea unei cifre de afaceri de 65.000 Euro (detalii aici www.avocatnet.ro/content/art... .

Nu exista facilitati pentru antreprenorii - persoane cu handicap, decat la nivel de angajati. Daca sunt incadrate in munca (asa cum va recomandam mai sus, prin incheierea unui contract de vanzare intre societate in calitate de angajator si dvs in calitate de angajat), societatea va beneficia de niste facilitati fiscale.

Puteti opta insa, daca indeplinit conditiile, pentru infiintarea unei SRL-D, scutita de taxele de inregistrare in registrul comertului.

Succes!
Am inteles ! Deci minimul este de 30 de zile ma gandeam sa-l fac la 1 an ca sa fie mai credibil.

Daca fac firma si ocup o functie in aceasta firma cum ar fii administrato,r trebuie neaparat sa fac contract de munca pentru mine ? avand vedere ca sunt singura persoana care se ocupa de firma. Dar pot sa trec pe contractul de munca minimul de 4 ore ? pentru ca eu mai lucrez si in alta parte unde am 8 ore de lucru si sa trec salariul minim la 4 ore adica gen 400 de lei?

Pentru activitate de contabilitate trebuie neaparat studii superioare gen ASE ?sau pot sa fac cursuri din astea de contabilitate primara pentru mine ca sa nu mai platesc contabil si sa imi fie mai usor si sa fac eu ca sa nu mai depind de acel contabil?

Deci pot sa vand produse fara sa pun TVA-ul pana la 65.000 nu?Daca vand produse fara sa pun TVA atunci cum eliberez factura sau chitanta fiscala ?( trec doar suma fara TVA) apoi dupa ce am depasit plafonul trebuie sa aplic TVA-ul si sa fiu persoana platitoare de TVA.

Va multumesc frumos de tot pentru raspunsurile prompte!:)
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2014
cosmin311, utilizator
Trebuie verificata exact durata garantiei si in functie de mecanismul ceasurilor, tipul bijuteriilor (materiale folosite) pentru a vedea daca se impune un termen mai indelungat.

Pentru calitatea de administrator nu este obligatoriu sa aveti incheiat un contract de munca, insa pentru vanzator / curier, DA. Contractul poate fi incheiat pentru jumatate/ sfert de norma (2h/zi, 4h/zi etc.), norma intreaga. Dat fiind ca mai aveti un contract de munca pe norma intreaga nu consider ca are sens sa va impovarati cu plata cotizatiilor pentru norma intreaga inca de la inceput.

Asa cum v-am spus este necesar sa aveti studii superioare si sa fiti autorizata pentru a tine contabilitatea unei societati, nu este suficient sa aveti calificarea de contabilitate primara.

Nu doar ca puteti elibera factura si bon fiscal daca nu sunteti platitor de TVA, chiar AVETI OBLIGATIA sa emiteti documente justificative si in calitate de neplatitor de TVA. Bineinteles, sumelor facturate nu li se va adauga 24% aferent taxei.

Cu placere, sper sa va fie folositoare!

Am inteles acum, asa o sa fac daca este nevoie o sa angajez un contabil in privinta asta.

Unde trebuie sa ma duc ca sa fac rost de documente justificative in calitate de neplatitor de TVA? dar inainte de asta trebuie sa am firma deja gata facuta si site-ul cu magazin online bine pus la punct nu?

Atunci cand eliberez chitante fara TVA trebuie sa se specifice pe aceea chitanta neplatitor de TVA?

Multumesc frumos ! :)
Am inteles acum, asa o sa fac daca este nevoie o sa angajez un contabil in privinta asta.

Unde trebuie sa ma duc ca sa fac rost de documente justificative in calitate de neplatitor de TVA? dar inainte de asta trebuie sa am firma deja gata facuta si site-ul cu magazin online bine pus la punct nu?

Atunci cand eliberez chitante fara TVA trebuie sa se specifice pe aceea chitanta neplatitor de TVA?

Multumesc frumos ! :)

Alte discuții în legătură

Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)
Factura fara chitanta mariana1955 mariana1955 Sunt firma si cumpar produse consumabile in firma pe baza de factura iar pe factura emisa de magazin este mentiunea \" factura circula fara chitanta de ... (vezi toată discuția)
Facturare persoane fizice aling aling Buna ziua! Sper sa ma ajutati. Voi lansa un site prin intermediul caruia atat persoanele juridice cat si persoanele fizice vor putea sa-si promoveze ... (vezi toată discuția)