avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare Firma Persoana cu Handicap
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare Firma Persoana cu Handicap

Buna ziua! as vrea deschid o firma pentru a deschide un site ci anume magazin online cu ceasuri si biuterii cu preturi de la 25 pana in 100 de lei.

Trebuie certificat de garantie la acele produse ? chiar daca eu le cumpar fara certificat de garantie.Am inteles ca se poate face contract cu o firma care elibereaza certificate de garantie.

Pot sa fac pe toate ?adica sa fiu vanzator , curier si contabil in acelasi timp ?

Am inteles ca trebuie sa fac firma ca sa nu am probleme cu evaziune fiscala, este adevarat ca pana la 65.000 de euro pe an nu platesc TVA-ul la stat ?atunci trebuie sa fac chitante fiscala le fiecare produs si sa trec TVA 24% ?chiar daca nu sunt platitor de TVA pana la 65.000 de euro ca sa tin o evidenta acolo si sa arat ca nu am depasit pragul de 65.000 de euro pe an.

As vrea sa stiu care sunt pasii si care sunt avantajele pentru persoane cu handicap in privinta deschideri unei firme.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cosmin311 , utilizator 14:41, 10 Septembrie 2014
Da, ulterior deschiderii societatii va fi necesar sa contractati serviciile de specialitate ale unui contabil.

ATENTIE! Selectia contabilului va recomand sa nu o faceti numai dupa criteriul tarifelor percepute. Aveti in vedere ca societatea prin administrator sunt cei care vor fi trasi la raspundere in cazul neindeplinirii obligatiilor pe care societatea le deleaga contabilului (de ex. pentru nedepunerea la termen a declaratiilor, amenda se aplica societatii, chiar daca aceasta are calitatea de beneficiar al serviciilor unui contabil - prestator, caz in care societatea se poate intoarce apoi impotriva contabilului pentru repararea prejudiciului, daca dovedeste culpa). Situatii de exceptie pot aparea, asa ca mare atentie la selectarea contabilului!!!

Starea de neplatitor de TVA pentru activitatea pe care viitoarea societate o va desfasura nu trebuie dovedita / justificata in niciun fel si nimanui. Deci nu aveti niciun demers de indeplinit pentru stabilirea acestei "calitati" (nn calitatea de neplatitor de TVA).

Nu verifica nimeni cat de bine "pus la punct" este site-ul, exceptand viitorii clienti. Va recomand sa aveti infiintata societatea cand va veti aproviziona cu marfurile ce vor fi comercializate pe internet, la fel si pentru cand veti incepe demersurile pentru site.

Mult succes in activitate!
Am inteles! am toate informatii necesare de la tine si incep sa strang bani pentru infiintarea firmei,apoi bani de marfa si de deschiderea unui site si cand vor mai fii nelamuriri intre timp, va mai contactez! Va multumesc foarte frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)
Factura fara chitanta mariana1955 mariana1955 Sunt firma si cumpar produse consumabile in firma pe baza de factura iar pe factura emisa de magazin este mentiunea \" factura circula fara chitanta de ... (vezi toată discuția)
Facturare persoane fizice aling aling Buna ziua! Sper sa ma ajutati. Voi lansa un site prin intermediul caruia atat persoanele juridice cat si persoanele fizice vor putea sa-si promoveze ... (vezi toată discuția)