Am depus o cerere la primaria cluj acuma 4 ani pentru o parcare la resedinta pt peroane cu handicap si am asteptat un an si nu am primit.Anul urmator m-am dus sa depun iara o cerere,dar au spus ca nu mai este nevoie pentru ca este valabil cel de anul trecut si sa astept linistit raspuns ca se rezolva.Am asteptat doi ani si m-am dus iar la ei si mi-au spus ca de ce nu am venit anul trecut pentru ca s-a schimbat legea si cererea nu mai este valabil si trebuia sa il reinoiesc.Eu nu am stiut aceasta si m-am dus anul acesta numai in luna martie.Itre timp s-au facut trei parcari langa bloc.Am itrebat daca nu imi dau mie o parcare si mi-au spus ca au fost date celor care au depus cererea in luna ianuarie ziua 15 si uite asa sunt tot dus cu zaharelu ,mentionez ca doamnele de la ghiseuri au vorbit foarte frumos.
Deci rugamintea mea este sa-mi spuneti,va rog,, ca fiind o persoana cu handicap,nu am nici o prioritate la parcare langa bloc .Daca da,va rog sa-mi spuneti ce lege imi da acest drept,
VA MULTUMESC
Nu exista dispozitie imperativa care sa oblige autoritatea locala sa asigure la imobile de locuit in comun preferential spatii cu destinatia de parcare persoanelor detinatoare de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap
De regula aceste spatii de parcare se concesioneaza pe criteriul primul sosit primul servit
Mai intervine si interesul pecuniar,avand in vedere ca autoritatea locala are tot interesul sa asigure fonduri la buget,or spatiile de parcare acordate persoanelor cu certificat de handicap sunt acordate cu exonerarea obligatiei de plata autorizatie concesiune
Va ramane ca in 2015 ,la inceputul luni ianuarie sa va interesati daca se solicita reinnoirea autorizatiilor de concesiune si daca vreunul dintre beneficiarii locurilor de parcare renunta puteti dv sa preluati spatiul si sa vi se elibereze autorizatie concesiune si placuta de identificare aferenta