avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... test paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

test paternitate

Buna ziua,
as dori sa va prezint o situatieciudata pentru mine. am descoperit pe siteul portal-just ca sunt chemat la tribunal de fosta concubina pentru a efectua un test de partenitate.
situatia este putin delicata, de 3 ani incerc sa obtin domiciliul fetitei noastre de 10 la mine, as putea spune ca am reusit, am hotarare judecatoreasca irevocabila dar nu reusesc sa ajung la o intelegere cu mama sa o lase pe pitica la mine cu toate ca nu sta in tara sa aiba grija de ea. am apelat de un executor judecatoresc.
eu ma intreb de ce a recurs la asa ceva si ce se intampla cu pitica indeferet de sitatia testului adn. indeferent de situatie ea este copilul meu si nu vreau s-o pierd. va rog sa ma sfatuti cu ce ar trebui sa fac si daca ati mai auzit ca mama sa ceara un test de paternitate

multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:11, 12 Septembrie 2014
Prin expertiza medico-legala se va stabili filiatia copilului, fata de tata.Lamuriti situatia.
Inseamna ca fosta concubina doreste sa se razbune, va pedepseste , lovindu-va unde va doare : fetita , copilul . E ciudata actiunea ei , pt. ca a creat indoiala ca dvs. puteti sa fiti sau sa nu fiti de fapt tatal copilului. Inteleg ca in acte este copilul dvs, ati recunoscut-o si o iubiti. Aveti o hotarare judecatoreasca care v-a dat dreptate pt. domiciluil fetitei , deci nu va fi usor sa va ia copilul .
Mai mult de atat , poate ca demersul ei cu acest test de paternitate sa va ajute pe dvs. Adica , in cazul in care testul indica ca sunteti tatal fetitei ...dar , mama a avut indoieli , inseamna ca a avut relatii sexuale cu cel putin inca o persoana in perioada relatiei cu dvs , cu alte cuvinte ,v-a inselat , deci nu e o persoana de incredere . Poate ca nici mama. si atunci , veti avea mai multe sanse sa fiti cu fetita.
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2014
CRM2013, utilizator
Adica , in cazul in care testul indica ca sunteti tatal fetitei ...dar , mama a avut indoieli , inseamna ca a avut relatii sexuale cu cel putin inca o persoana in perioada relatiei cu dvs , cu alte cuvinte ,v-a inselat , deci nu e o persoana de incredere

Nu e relevant, nu conteaza asta cand e vb de calitatea ei ca mama.
Poate suspenda executarea hotararii cat e in proces de contestatie recunoastere paternitate.
Daca nu sunteti tatal ei, veti avea dreptul sa aveti relatii si pe viitor cu fata, insa nu cred ca va locui cu dvs prea curand.
Ar fi o lovitura mare pt copilul de 10 ani sa afle ca nu sunteti tatal ei, o poate zdruncina serios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada de paternitate - probe DanielBc74 DanielBc74 Conform art. 432 din Codul civil, ,, Acţiunea în tăgada paternităţii introdusă de către cel care se pretinde tată biologic poate fi admisă numai dacă ... (vezi toată discuția)
Drepturile copiilor din afara casatoriei iva adela iva adela am o fetita de 3 ani care nu e recunoscuta de tatal ei ,nu sunt si nu am fost casatorita cu tatal fetei,fetita este pe numele meu nu am facut testul de ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii si filiatia fata de tata FainisDaniel FainisDaniel am o fetita de 4 ani ce s-a nascut cat mama era casatorita cu un alt barbat de cetatenie olandez, vrea ca fetita sa imi poarte numele si ma intereseaza ce ar ... (vezi toată discuția)