avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxe notariale in cazul unui contract de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxe notariale in cazul unui contract de vanzare cumparare

Buna ziua!!
As avea o intrebare sunt pe punctul de a incheia un contract de vanzare cumparare, cum se platesc taxele?Vanzatorul ce anume plateste si cumparatorul ce parte plateste?Care este baza legala?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2014
crisanlaura, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters320906 , utilizator 14:51, 10 Septembrie 2014
de regula actele se platesc de catre cumparator( onorariu notar+ inscrierea in cf),acum depinde si de cum se inteleg partile
Acest lucru il stiu, dar impozitul catre stat cine il plateste potrivit legii?Care este temeiul legal?
Temeiul Legii este Codul fiscal, art.77, venituri impozabile. Vanzatorul datoreaza impozit caci din vanzare a realizat un venit, adica pretul, care se impoziteaza.
Vanzatorul a incasat un venit pt. care trebuie sa plateasca impozit. Taxele notariale se platesc de cumparator.
Vanzatorul plateste impozitul si cumparatorul taxele notariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe la vanzarea-cumpararea unui imobil AlexPetru AlexPetru Buna ziua! Ce taxe trebuie sa plateasca vanzatorul, dar cumparatorul la vanzarea, respectiv cumpararea unui imobil? - In cazul [i]vanzatorului[/i], acesta ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale elle-elle elle-elle vreau sa cumpar apartament prin programul prima casa. Cine suporta cheltuielile la notar pentru contractul final de vanzare-cumparare?Ce suma platesc eu ca si ... (vezi toată discuția)
Impozit vanzare garsoniera persoana dubla cetatenie gea_b gea_b Am cetatenie romana si cetatenie franceza, urmeaza sa vand o garsoniera in Romania. Garsoniera a fost inchiriata si impozitul pe venitul din chirie a fost ... (vezi toată discuția)