avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit ipotecar

buna ziua. am cumparat un apartament cu credit ipotecar acum cativa ani. creditul a fost de 40 000 de euro. am fost pe contract ambii soti insa doar eu am platit ratele. intre timp a intervenit divortul si am mai platit din rate pana la 12 000 de euro. de aici m-am oprit din lipsa banilor. banca mi-a luat apartamentul si l-a vandut cu 18 000 de euro. daca a fost credit ipotecar eu mai sunt obligat sa platesc rate atat timp cat garantia a fost acel apartament? intreb asta deoarece am primit o notificare de la banca prin care imi cere sa mai achit 21 000 de euro. inteleg faptul ca împrumutul initial a fost de 40 000 euro, am platit eu 12 000 de euro, a fost revandut cu 18 000 euro. deci s-a recuperat suma de 30 000 de euro pana acum. dar ce ce mai trebuie sa platesc eu atat timp cat garantia a fost acel apartament. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:12, 10 Septembrie 2014
Banca trebuie sa isi recupereze intreaga suma restanta din orice bun gaseste a fi al debitorilor sau garantilor lor.
Ca din toate bunurile, unul, apartamentul, a fost ipotecat (a se citi blocat) special pentru banca, asa e, dar nu zice nicaieri ca banca e obligata sa se limiteze la asta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme....... alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o mare, mare problema.. Va rog frumos, ajutati-ma cu niste sfaturi,,,pt ca sunt lucruri care ma depasesc.. In anul 2000, matusa X a ... (vezi toată discuția)
Imprumut pentru stingere creanta cdanny1980 cdanny1980 Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta cu informatii despre ce posibile capcane m-ar putea astepta in cazul unui imobil actualmente cu sarcini. Datele problemei ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale cu ipoteca ! MariaCN MariaCN Buna ziua, In anul 2008 am contractat un credit de nevoi persoanel cu ipoteca, pentru a ajuta o persoana. Aceasta persoana a ipotecat casa pt acest credit. ... (vezi toată discuția)