In urma decesului sotului, a ramas o datorie la banca de 15000 lei constand dintr-un descoperit de card la care eu nu am fost imputernicita.
Intrebare: Trebuie ca mostenitorii sa achite suma sau ramane pierderea bancii? La masa succesorala sunt trei adulti si un minor. Nu putem instraina nimic din bunurile mostenite, pentru ca nu ne permite Autoritatea tutelara.
Care e solutia legala?
1. Mostenitorii, odată ce au acceptat moștenirea iau odată cu activul si pasivul celui mostenit, mai pe româneste iși iau sarcina platii tuturor datoriilor de care au cunostinta. Deci cei patru mostenitori vor achita si datoria la banca.
2. Minorul mostenitor nu are un tutore ? Daca nu are, cei trei adulti vor cere in instanta partajul succesoral, si la final va decide fiecare ce face cu partea lui.
Overdraft
nicacarmen
Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Mostenesc si datoriile
sheba
mama mea a decedat si eu sunt singurul ei fiu, mama a avut un card de credit pe care avea o descoperire de vre-o 3000ron, ca sa pot sa intabulez casa pe numele ... (vezi toată discuția)