avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua - radiere tata din certificatul de nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua - radiere tata din certificatul de nastere

o vecina are o fetitza de 14 anii rezultata dintrun cocubinaj la vremea cand a ramas insarcinata era minora practic ce sa intanplat intre ia si omul cu care are fetitza nu a fost un comun acord el sia batut joc de ia profitand ca este o copila el find cu mai mult de 10 anii mai mare cand sa nascut fetitza ea la trecut si pe el ca tata imediat a batuto rau de tot si sau desparit ea raminid cu fetitza a crescuto singura din cand in cand ia mai tris pensie cum o poate trece pe fata numai pe numele iei si dak il poate sterge pe el ca tata din certificatu de nastere??multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:04, 12 Septembrie 2014
Tatal nu poate fi sters din certificatul de nastere al fetitei.
Asa cum spunea colega, nu se poate sterge numele tatalui din certificatul de nastere, dar mama poate solicita in instanta obligarea acestuia la plata drepturilor ce i se cuvin micutei.
la obligat dar el a fost inchis de fff multe ori pt neplata pensiei de intretinere desi micuta a avut nenumare probleme de sanate el nu a contribuit la cresterea fetitzei .dar la 18 anii ia isi poate schimba numele ;spun asta pt ca el a inceput acu dupa 15 anii sa o derajeze pe micuta cu sms
Tatal nu a fost inscris in actul de nastere ca asa a vrut ea, ci ca a vrut macar si el. Fara el nu se putea.
NU se poate sterge decat daca nu e copilul lui. Care copil, nu mai e chiar micut. SE pot bloca numere de telefon, desi nu inteleg in ce exact consta deranjul: continutul sms-urilor, orele nepotrivite sau ce?
nu dar dupa 15 anii a inceput sa o caute pe un sait de socializare ia nu vrea sal stearga ca tata ci doar sa nui mai poarte numele sal poarte pe al mamei doar atat timp de 15 anii nu a cautato si acu apare ca si cum nu sa intanplat nimic nu este corecta legea in romania

Alte discuții în legătură

Copil din afara casatoriei .. lore00 lore00 am si eu o problema, sunt necasatorita, si o sa am un copil curand , as dori sa stiu cum este mai bine sa fac legal ca acest copil sa ramana al meu , ? daca ... (vezi toată discuția)
Stabilire filatie nume copil, ce inseamna................ rafaels rafaels [b]trebuie prin judecatorie, si ce documente e nevoi, asa mi-sa cerut de la starea civila sa treaca copilul pe nuemle tatalui, acum copilul e pe numele mamei ... (vezi toată discuția)
Schimb de nume Ghiță100 Ghiță100 Bună ziua Acum 5 ani mam insurat și femeia care am luat-o avea un copil de 15 ani Când a împlinit 18 ani ma rugat să îl trec pe numele meu că îi ... (vezi toată discuția)