avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita cont extern ???
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita cont extern ???

Buna ziua,

Spuneti-mi va rog daca s-a pus in miscare executarea silita pentru o anumita suma de bani, asupra unei persoane care nu se afla de cativa ani in tara si nu are niciun bun ce poate fi executat aici, se poate cere executarea ei in tara in care se afla momentan? Daca ea detine un cont bancar in tara respectiva, se poate executa suma din acel cont?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:57, 12 Septembrie 2014
sanse "zero"....legile din alt stat nu au treaba cu datoriile facute de o persoana in tara de bastina .
Executorul nu are competenta in afara tarii, dar asta nu inseamna ca debitorul nu poate fi executat acolo unde se afla daca se stie unde e, insa trebuie urmata o alta procedura de catre creditor, acesta va tine seama si de costuri, daca renteaza sau nu ca pt suma ce ii e datorata sa incerce executarea in alt stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu myryam myryam Buna ziua,am o intrebare : daca o persoana nu are bunuri,conturi bancare sau alte venituri pe numele lui si nu poate fii executat silit pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)
Pot solicita infiintarea sechestrului asigurator daca am deja titlul executoriu, daca eu solicit, eu am si prioritate la achitarea de catre debitor a sumei datorate? ddianna ddianna Buna ziua, Am titlul executoriu, prin care debitorul este obligat s a-mi achita o suma de bani.Problema este ca, mai sunt cativa creditori ce au pretentii ... (vezi toată discuția)
Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)