avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pot solicita infiintarea sechestrului asigurator daca ...
Discuție deschisă în Executare silită

Pot solicita infiintarea sechestrului asigurator daca am deja titlul executoriu, daca eu solicit, eu am si prioritate la achitarea de catre debitor a sumei datorate?

Buna ziua,

Am titlul executoriu, prin care debitorul este obligat s a-mi achita o suma de bani.Problema este ca, mai sunt cativa creditori ce au pretentii banesti alaturi de mine, fara a avea vreo legatura cu mine. ( alte titlturi executorii).Debitorul, are o masina, la care plateste rate in leasing acum, cand va termina ratele, va fi trecuta pe numele lui. Daca pot solicita sechestru asigurator, am prioritate la indestularea creantei mele, sau se va imparti cu ceilalti creditori?Ce masura legala pot aplica, pentru a fi sigura ca masina aceea va fi vanduta pt a-si achita el datoria catre mine?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:46, 1 Iunie 2015
Daca aveti titlu executor deja,treceti direct la executarea silita,nu mai este cazul de sechestru asigurator,nu mai pierdeti timpul,executarea se va face in ordinea inregistrarii cererilor de executare silita.Titlul executoriu (probabil hotarare judecatoreasca) nu are prioritae in raport cu alti creditori,prioritate au doar cei care au o creanta privilegiata(adica o creanta garantata cu gaj,ipoteca,etc.)
Debitorul care este persoana juridica) nu mai desfasoara activitate , intarzie intentionat ratele la leasing, pt a amana trecerea masinii pe numele lui. Sunt convinsa ca prima miscare pe care o va face cand termina ratele, este sa vanda masina. Momentan nu am ce executa, nu are nimic de executat.Dar, in situatia mea mai sunt cativa creditori de acelasi rang.Voiam sa ma asigur ca din masina aceea va fi indestulata creanta mea.
nu aveti nici pe ce sa ii puneti sechestru pt ca nu e proprietar pe ea, ci utilizator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca poate pune sechestru pe o casa care e luata luta prin credit ipotecar de la o alta dan_a dan_a in 2007 am luat un credit ipotecar impreuna cu sotul meu ,el este titularul creditului iar eu sunt girant pentru el,pe actele casei suntem trecuti amandoi.Tot ... (vezi toată discuția)
Fff urgent. executare irbo irbo buna ziua. as avea nevoie de putin ajutor. speta este urmatoarea: eu sunt creditor privilegiat (contract de gaj asupra unor bunuri inscris si la AEGRM). un ... (vezi toată discuția)
Actualizarea sumei de plata prin executare sammy44 sammy44 este un sechestru asigurator in favoarea unei societati comerciale , suma datorata provenind din activitate de comert , cecuri neacoperite , executarea este ... (vezi toată discuția)