avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societati cu raspundere limitata SRL-uri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societati cu raspundere limitata SRL-uri

Buna ziua.
Vreau sa abordam o speta.
De exemplu SC KRUK SRL este o societate comerciala care desfasoara din anul 2007, activitati in baza cod CAEN rev 2 -6499 , aceasta clasa include : ( a- alte servicii de intermedieri financiare, care sunt legate in principal de distribuirea fondurilor, altele decit cele care fac obiectul imprumuturilor - activitati de factoring - consemnarea/scrierea schimburilor, optiunilor si a altor aranjamente de limitare a riscurilor - activitati ale firmelor de reglementari testamentare b- activitati de investitii pe cont propiu, cum ar fi societati pe actiuni, cluburi de investitii etc. )
Tot aceasta clasa cod 6499 exclude : ( printre altele : - activitati de colectare a politelor fara cumpararea datoriei conf. cod CAEN 8291 )
In consecinta, codul 8291, reglementeaza : activitatea agentiilor de colectare si a birourilor, oficiilor de raportare a creditelor, clasa care include: - colectarea platilor pentru pretendenti si remiterea platilor colectate catre acestia, cum sunt serviciile de colectare a facturilor si datoriilor.
Dar acest cod 8291, a fost obtinut de SC KRUK SRL, de la Oficiul Registrului Comertului de pe linga Tribunalul Bucuresti abia in anul 2014, prin Certificatul Constatator eliberat in baza declaratiei pe propia raspundere inregistrata sub nr. 13217/15.01.2014
Intrebarea este : - Se poate spune ca aceasta firma a desfasurat activitati de colectare a creantelor in afara legii si in mod ilicit, din anul 2007 si pina in ianuarie 2014 ? Art. 56 lit. c din L. 31/1990 stipuleaza ca " Nulitatea unei societati inmatriculate in Registrul Comertului poate fi declarata de Tribunal numai atunci cind : - obiectul de activitate al societatii este ilicit sau contrar ordinii publice "
Eu cred ca activitatea ilicita consta in : nu desfasoara activitati conform codului 6491inscris in Certificatul de Inmatriculare, sustragerea de la impozitul pe venit din recuperarea creantelor, perceperea de dobinzi nestatutare creditului recuperat, perceperea de comisioane ilegale, penalitati foarte mari, operatiune ilegala de cesionarea creantei de la banci, s.a.
Va multumesc !
Astept un raspuns din partea dvs.
Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 15:21, 23 Martie 2015
si acum....statul Roman , ar trebuii sa angajeze o societate specializat in recuperari creantze , sa-i sune pe cei de la K...sa dea banii restanti , reprezentand impozite si alte multe neplati .
lasati impozitele (mizilic). fara caen autorizat (recuperari) ar inseamna si ca toate veniturile obtinute din 'recuperari' 2007- ian. 2014 s-ar confisca. ar fi o chestie.

faceti sesizare la anaf.

Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2014
lee_vue, utilizator
Este vorba despre nerespectarea prevederilor legii privind protectia consumatorilor. Desfasurarea unei activitati fara indeplinirea formelor legale (in speta, desfasurarea unei activitati fara a o declara / autoriza etc.) implica, in urma unui control efectuat de autoritati, plata unei amenzi si confiscarea veniturilor obtinute din prestarea (fara drept) a acelei activitati.
aveti dreptate, azi am ridicat de la registrul comertului certificat constatator cu privire la obiectul de activitate al acestei societati:
este autorizata sa desfasoare activitati ale agentiilor de colectare si a birourilor de raportare a creditului abea din 15.01.2014.

Toate activitatile intreprinse pana la aceasta data fiind ilegale si abuzive.
Aceasta societate este o societate cu raspundere limitata avand ca asociat unic o persoana juridica din polonia.

Certificatul constatator mai arata ca un Domn din Petrosani a cerut dizolvarea acestei societati, dar pentru ca nu a timbrat cererea, aceasta a fost respinsa.
Ma puteti ajuta sa gasesc SENTINTA CIVILA NR.5890/03.05.2012, pron. de Tribunalul Bucuresti sectia a VI a civila in dosar nr.68268/3/2011?

Mi-ar fi de mare ajutor.
Eu sunt abuzata de aceasta firma si am depus contestatie la executare prin care am specificat si despre activitatile ilegale intreprise de firma in cauza.

Va multumesc mult,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperari debite, cod caen 8291 alina240 alina240 Cod Caen 8291=Activitati ale Agentiilor de colectare si ale birourilor( oficiilor) de raportare a creditului O cunostinta cetatean UE doreste sa isi ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate recuperari creante niculaucarmen niculaucarmen care este procedura de infiintare a unei societati comerciale care are ca obiect de activitate \"recuperari creante\" intre doua societati???? Societatea care ... (vezi toată discuția)
Firma comert amanunt anairam_unid anairam_unid Daca am o firma care are cod caen pt comert cu amanuntul insa aceasta persoana a vandut marfa doar la persoane juridice si a facut factura si chitanta este ... (vezi toată discuția)