avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Loc de munca in strainatate,dorim sa ne casatorim dar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Loc de munca in strainatate,dorim sa ne casatorim dar nu putem scoate copilul din tara

Buna ziua,
Eu traiesc in strainatate sint cetatean roman,am dori sa ne casatorim cu logodnica mea si sa traim tot aici,dar fostul sot nu doreste sa semneze pentru pasaportul minorului.As dori sa stiu daca in cazul in care ne casatorim si faptul ca eu traiesc in strainatete conteaza ceva la procedura judecatoreasca pentru semnatura tatalui.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:24, 11 Septembrie 2014
Va conta daca mama va locui in strainatate si are venit acolo. In instanta va trebui sa ceara schimbarea domiciliului copilului, nu numai incuviintare pt pasaport.
Multumesc,o ultima intrebare,este posibil sa nu primim incuviintarea pentru pasaport,mentionez faptul ca traiesc absolut legal cu loc de munca stabil in strainatate precum si mama va lucra legal tot acolo.Multumesc pentru raspuns.
da, e posibil. Trebuie sa convingeti ca e in interesul copilului sa traiasca in strainatate alaturi de mama pt ca mutandu-se va trebui sa aiba o relatie la distanta cu tatal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor laila37 laila37 Buna ziua, am mare nevoie de ajutorul dvs Am fost casatorita, sunt divortata din 1995, in urma casatoriei a rezutat un copil, acum in varsta de 15 ani. In ... (vezi toată discuția)
Pașaport Bobo RAM Bobo RAM Buna Seara. Sunt cetățean roman cu domiciliul in străinătate . Am o fetița de 7 ani căreia trebuie sa-i refac sau prelungesc in vara pașaportul . ... (vezi toată discuția)
Ce se schimbă după cununia civilă? este acceptat concubinajul? alex1234alex alex1234alex Bună ziua! Întrebarea mea este ce se schimbă după cununia civilă? Este acceptat concubinajul? Trăiesc cu logodnicul meu în concubinaj, iar mie nu îmi ... (vezi toată discuția)