avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata sanatate la chirii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata sanatate la chirii

Buna,
Am poprire pe cont pt neplata contributiei la sanatate pt chirii.
Acesta contributie se plateste din 2014 realizate pe veniturile din 2014, sau oug 88/2013 se aplica si retroactiv pentru anii din urma?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Roxana Elena Dumitriu , Mediator 15:28, 11 Septembrie 2014
OUG 88/2013 se aplica pentru veniturile obtinute incepand cu 01.01.2014.
Anterior datei de 01.01.2014, CASS pentru venituri din chirii se datora doar in cazul in care PF nu realiza in acelasi timp si venituri din salarii, venituri din indemnizatiile de somaj, venituri din pensii mai mici de 740 lei, venituri din activitati independente, venituri din profesii libere, venituri din activitati agricole, venituri din silvicultura si piscicultura.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil zeratulman zeratulman Buna ziua, In anul fiscal 2019 am realizat venituri din cedarea bunurilor in scop turistic (o casuta de 5 camere) pe persoana fizica. In 2020 am depus ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil neangajat emiliagri emiliagri Buna ziua. Imi puteti spune va rog care este legislatia in privinta indemnizatiei de crestere a copilului nefiind angajata in tara dar cotizez la fondul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,sunt insarcinata in luna 3 si doresc sa stiu daca beneficiez ... Camelia131 Camelia131 Buna ziua,sunt insarcinata in luna 3 si doresc sa stiu daca beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului avand in vedere ca eu lucrez la primul angajator ... (vezi toată discuția)