avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Problema contract firma telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Problema contract firma telefonie mobila

Buna ziua!

Am o problema cu unul din operatorii de telefonie mobila. In data de 14 august 2014 am incheiat un contract la distanta cu unul din operatori. Problema mea e legata de unii termeni din contract. Mai precis in contract este enuntat: minute nationale nelimitate, SMS-uri nationale nelimitate, 100 minute internationale, [...] Minutele si SMS-urile nationale incluse in abonament se vor consuma pentru apeluri in: reteaua Vodafone (fix si mobil), retele nationale ( fix si mobil). Minutele nationale se pot consuma si pentru apeluri internationale retele fixe din Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Elvetia, Marea Britanie, Vatican si retele fixe si mobile din SUA si Canada. 1 minut national= 1 minut international.

Problema a aparaut cand am avut in apel in Egipt pentru care mi s-au perceput costuri. Am sunat la relatii cu clineti si dupa ce am asteptat lamurirea problemei timp de 20 min mi s-a spus ca de fapt cele 100 de minute internationale sunt valabile doar pentru anumite tari si de aceea am fost taxat.

As dori sa va intreb: in conditiile in care in contract nu este specificat de inseamna "international" as putea sa inaintez o reclamatie catre ANPC sau sa cer rezilierea contractului pentru nerespectare?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tudor92 , utilizator 17:50, 11 Septembrie 2014
Daca credeti ca anpc va rezolva ceva, puteti incerca. Studiati insa cu mare atentie contractul. De obicei dupa cele 100 minute internationale, ei pun un asterix si scriu in josul paginii cu litere foarte mici tarile in care pot fi folosite.
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2014
Rezolvatorul, Consilier juridic
M-am uitat foarte atent peste contract si nu este nicaieri mentionat ce inseamna acel "international" asa cum precizeaza cum se pot consuma minutele nationale nelimitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vodafone modificare tarife in timpul abonamentului nicolae.cata nicolae.cata Echipa Vodafone redare discutie cu operatorul 12:36:28 [eu] Sunt abonatul dumneavoastră, recent am sunat din România către un număr din străinătate ... (vezi toată discuția)
Taxare telefonie pentru apeluri deviate freziuta freziuta Buna! Nu stiu daca ma puteti ajuta cu un raspuns, dar eu am sa va intreb oricum. Pe scurt, uitati problema mea: am un abonament de 4 euro la Orange( 200 ... (vezi toată discuția)
Abonament vodafone Decu petrisor Decu petrisor Buna seara!sotia are un abonament vodaf red 19 care printre alte beneficii are 500min internationale fix si mobil in retele din europa.de 2ani foloseste aceste ... (vezi toată discuția)