avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... VODAFONE modificare tarife in timpul abonamentului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

VODAFONE modificare tarife in timpul abonamentului

Echipa Vodafone



redare discutie cu operatorul

12:36:28 [eu] Sunt abonatul dumneavoastră, recent am sunat din România către un număr din străinătate și am fost taxat foarte mult
Eu știu ca am inclus în abonament 150min internaționale pe mobil
...
12:39:39 [operator] Cele 150 muinute internationale pe mobil sunt disponibile catre Destinatii internationale mobil: Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Ungaria, Elvetia, Norvegia, Vatican, SUA si Canada..

Deoarece tarifele de interconectare cu anumiți operatori internaţionali sunt mai mari decât cele standard, minutele tale internaţionale nu se vor consuma când suni către prefixele din această listă. Ele vor fi mereu taxate la tarife standard

12:39:58 [eu] Pai da, și eu am sunat în belgia
De ce nu s-au consumat minute internaționale din cele 150?

12:41:44 [operator] Te rog sa verifici lista de prefixe de mai sus.

12:41:56 [eu] La mine în contractul de abonament scrie ca am minute pe mobil către belgia
Eu nu am aceasta lista suplimentara în contractul de abonament
Și nu mi s-a adus la cunoștiință aceasta modificare
Am mai apelat la acest tip de număr și nu am avut cost suplimentar...

12:44:13 [operator] Conform contractului, " Pentru a verifica incadrarea destinatiei internationale apelate si tarifele standard, accesati www.vodafone.ro, sectiunea Servicii si Tarife ? Apeluri Internationale"
Te rog sa ai in vedere ca lista se poate modifica in mod constant,.

12:47:57 [eu] Vă întreb numai dacă este în regula sa modificați aceasta lista fără sa mă informați în prealabil?


12:50:53 [operator] Prefixele se modifica in functie de acordurile dintre operatori.
Astfel, recomandarea noastra este sa se verifice acea lista, disponiibla pe site.
12:53:30 [operator] Informatia este disponibila pe contractul de servicii. Te rugam sa consulti lista completa de tarife speciale premium in sectiunea Apeluri Internationale/Tarife/Bine de stiut de pe www.vodafone.ro.

12:54:04 [eu] Am consultat-o când am semnat contractul
[eu] Unde scrie ca se pot modifica tarifele fără înștiințarea abonatului, pe timpul derulării contractului, va rog sa-mi trimiteți acel paragraf din contract

12:56:06 [operator] In contract se recomanda verificarea informatiilor, pe site.
in contract se recomanda verificarea destinatiilor apelate, pe site.Imi pare rau pentru situatia descrisa de tine, iti recomand ca pe viitor sa consulti lista de pe site.

...

Este in regula sa modifice tarifele în timpul abonamentului fara instiintarea mea prealabila. Ce fac, trebuie sa stau toată ziua pe acel site sa vad unde mai pot suna la tarifele pentru care am semnat contractul?

Va multumesc!

Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Se poate rezilia un contract cu o firma de telefonie daca acestia au modificat continutul ofertei initiale? catalinspiridon catalinspiridon La inceputul contractului am avut incluse in abonament 60 minute internationale pe mobil (Italia,Marea Britanie,Germania fara nici un fel de restrictii,tari ... (vezi toată discuția)
Cost suplimentar factura telefon mobil david38 david38 Buna ziua , Numele meu este David , in urma cu doua luni am incheiat un contrat cu o firma de telefonie mobila. Cand am fost sunat ,mi s-a prezentat un ... (vezi toată discuția)
Problema contract firma telefonie mobila tudor92 tudor92 Buna ziua! Am o problema cu unul din operatorii de telefonie mobila. In data de 14 august 2014 am incheiat un contract la distanta cu unul din operatori. ... (vezi toată discuția)