avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Se poate rezilia un contract cu o firma de telefonie ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Se poate rezilia un contract cu o firma de telefonie daca acestia au modificat continutul ofertei initiale?

La inceputul contractului am avut incluse in abonament 60 minute internationale pe mobil (Italia,Marea Britanie,Germania fara nici un fel de restrictii,tari care ma interesau expres).Dupa cateva luni de contract am fost instiintat printr-o scrisorica ca isi rezerva dreptul sa restrictioneze apelurile celor 60minute internationale pe mobil pt mai multe tari in special pt tarile specificate mai sus.Mi s-a pus la dispozitie o lista foarte vasta cu prefixele restrictionate din aceste tari(de exemplu pt Marea Britanie in care sunam cel mai des,am restrictie pt 80 de prefixe).Practic nu mai pot folosi acele minute gratuit,sunt nevoit sa fac cost suplimentar in fiecare luna.Raspunsul in privinta nemultumirii mele a fost :,,ne rezervam dreptul de a modifica in orice moment continutul abonamentului,, si ca este specificat acest lucru in continutul contractului.As dori sa stiu daca se poate rezilia acest contract fara sa fiu obligat de ei sa platesc plata abonamentului pt lunile ramase din contract(eventual sa platesc contravaloarea telefonului dat pt fidelizare care costa 150lei la liber)

[ numele societatii nu e relevant pt discutie]
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:51, 5 Decembrie 2013
Oferta e una si contractul e alta. Daca in oferta nu v-a fost specificat ca aveti acele minute fara restrictii pe toata durata contractului ci doar v-au fost prezentate iar in contract au acea propozitie ne rezervam dreptul de a modifica in orice moment continutul abonamentului, ar avea suport sa va conditioneze incetarea contractului.
Totusi, mie imi pare abuziva acea precizare pentru ca este posibil ca tocmai datorita acelor minute sa fi ales dvs. abonamentul. In plus modificarile unui contract in derulare trebuie sa fie agreate de ambele parti, asa ar fi normal.

Faceti-le reclamatie la ANPC, sa analizeze ei asta. In opinia mea sunt sanse fie sa scapati de abonament fie va recuperati minutele in conditiile initiale.
Aveti model aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Completare
Am uitat de telefon :) Daca renuntati la contract va trebui sa-l platiti, chiar daca ANPC va da dreptate. Nu puteti evita decat plata penalitatilor.
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vodafone modificare tarife in timpul abonamentului nicolae.cata nicolae.cata Echipa Vodafone redare discutie cu operatorul 12:36:28 [eu] Sunt abonatul dumneavoastră, recent am sunat din România către un număr din străinătate ... (vezi toată discuția)
Problema contract firma telefonie mobila tudor92 tudor92 Buna ziua! Am o problema cu unul din operatorii de telefonie mobila. In data de 14 august 2014 am incheiat un contract la distanta cu unul din operatori. ... (vezi toată discuția)
Teapa firma telefonie mobila silvia_floirn2009 silvia_floirn2009 Problema mea este in felul urmator : am un abonament la orange care include 100 min internationale pe mobil, pe care eu le foloseam ca sa-l sunt pe sotul meu ... (vezi toată discuția)