avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Tulburare de posesie in condominiu (proprietatea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Tulburare de posesie in condominiu (proprietatea comuna)

As dori sa aflu daca ocuparea abuziva si transformarea in spatiu propriu a unor portiuni din condominiu (ghene de gunoi, acoperisul blocului, boxe la subsol), cu incalcarea art.39 din Legea 230/2007 si a altor articole din L.230/2007 si ale H.G. 1588/2007 constituie tulburare de posesie in sensul vechiului si noului cod penal??? Mentionez ca parchetul nu recunoaste acest lucru si afirma ca nu este tulburare de posesie si imi respinge plangerea. Cum pot dovedi cu claritate ca parchetul nu are dreptate?? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2014
db03uie, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:35, 11 Septembrie 2014
Noul cod penal Art. 256

Tulburarea de posesie

(1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Este temeinica solutia parchetului,deoarece ghene de gunoi, acoperisul blocului, boxe la subsol,reprezinta parte comuna din imobilul de locuit in comun,respectiv dv ca proprietar nu puteti face dovada ca spatiile respective se afla in posesia dv
L nr 230/2007 Articolul 39
Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.

In conditiile in care dv nu detineti incheiat contract de inchiriere sau de concesiune,nu puteti invoca ca terti v-au cauzat tulburare de posesie ocupand spatiile comune din condominiu
Am inteles partial! Este o indiviziune fortata si toti proprietarii au dreptul la circulatie libera in orice parte a condominiului. Asociatia nu a incheiat niciun fel de contract cu cei care au ocupat abuziv spatiile respective si nici nu exista acordul celor direct afectati. Unde se incdreaza fapta conform prevederilor art. 39 din L.230/2007???
Fapta nu poate fi incadrata sub aspectul incalcarii disp L nr 230/2007
Aspectul ca unii proprietari au inteles sa utilizeze exclusiv parti comune din imobil fara respectarea dispozitiilor in vigoare reprezinta si atesta dezinteresul presedintelui de asociatie care ar trebui sa exercite cu buna credinta dispozitiile in vigoare si sa nu permita accesul proprietarilor in anumite spatii parte comuna care prin constructie detin o utilizare prevazuta de dispozitiile speciale=situatii de cutremur,etc ,ori faptul ca au fost realizate spatii de depozitare bunuri personale contravine legii
Inclusiv ISU interzice cu desavarsire in subsolurile tehnice-realizarea/ingradirea de spatii in care sa fie depozitate bunuri cu risc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt locatar nou intr-un bloc care are spatii comune ... Vlad_mirza Vlad_mirza Buna ziua, Sunt locatar nou intr-un bloc care are spatii comune 2 uscatoare si mai multe boxe, mai multi locatari ocupa deja boxele de la subsolul blocului ba ... (vezi toată discuția)
Domiciliez într-un bloc, unde la subsol este un spațiu tehnic, ... ceciliabraek@gmail.com ceciliabraek@gmail.com Domiciliez într-un bloc, unde la subsol este un spațiu tehnic, proprietate comună, nefiind prevăzut cu boxe sau depedințe din construcție, aspect ce ... (vezi toată discuția)
Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)