avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... unde achit taxa judiciara?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

unde achit taxa judiciara?

Buna ziua.
Trebuie sa achit o taxa judiciara de timbru pentru un proces care se desfasoara in alt judet decat cel unde am sediul.
Conform noilor reglementari, unde voi achita taxa? La Primaria din localitatea unde am sediul sau la Primaria din localitatea unde se judeca procesul?
Multumesc,
Din cate stiu eu, aceste dispozitii nu s-au modificat. Veti plati in localitatea unde aveti sediul fiscal.
Intrati pe [ link extern ]
Pe site-ul Judecatoriei unde aveti procesul si veti afla informatia care va este necesara.
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Parerea mea, pe care o si aplic in practica este ca taxele se platesc la Primaria din circumscriptia instantei unde se judeca procesul. Baza legala este O.G. nr. 36/2002 care prin art. 74 alin. (1) lit. b) prevede ca se constituie integral venituri proprii ale bugetelor locale taxele judiciare de timbru prevazute de Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, cu modificarile si completarile ulterioare, iar actualizarea periodica in functie de rata inflatiei si majorarea anuala a acestor taxe se supun reglementarilor prevazute O.G. nr. 36/2002.
- Conform pct. 79.01. din Normele Metodologice de aplicare a O.G. 36/2002, incepand cu data de 1 ianuarie 2003 isi inceteaza aplicabilitatea orice prevederi prin care taxele instituite prin Legea nr. 146/1997, se constituie venituri la bugetul de stat ori la alte bugete in afara bugetelor locale.
Ori daca se constituie ca venituri la bugetul local doar primaria unde se desfasoara respectiva activitate, respectiv judecarea procesului este indreptatita a incasa taxa.
Veti achita taxa la trezorerie , in localitatea dvs si apoi o veti trimite prin posta impreuna cu timbrul judiciar printr-o scrisoare recomandata . Mai intai trebuie sa aflati nr de cont fiscal al instantei unde veti avea procesul printr-un simplu telefon dat la primaria respectiva.
Taxa de timbru judiciar se plateste unde are sediul reclamantul !
Eu am un proces pe rol in Arad si am platit taxa de timbru judiciar la trezoreriea de unde are sediul reclamanta ( Alexandria) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru ENGFULL ENGFULL unde se plateste taxa judiciara de timbru? ( pers jd) acum vreo 2 saptamani am platit taxa la trezorerie , acum am inteles ca de la 1 mai se palteste la ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru ContSters116348 ContSters116348 buna dimineata.buna dimineata.buna dimineata.unde se plateste taxa de timbru la trezorerie sau primarie.in cazul restituirii acesteia unde se face cerere la ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru . scutire primaria mun bucuresti? RADU SAVALACHE RADU SAVALACHE Buna ziua. Solicit o parere cu privire existenta/inexistenta platii taxei de timbru, a P.M.B- prin Primarul General intr-o actiune in constatarea dreptului ... (vezi toată discuția)