avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - pensie intretinere copil major handicap grav
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - pensie intretinere copil major handicap grav

Buna ziua, dupa o casnicie de 21 de ani , a rezultat un copil care a fost incadrat in gardul I handicap grav,.In momentul de fata ,am bagat divort. In hotarare am cerut custodie comuna pentru copilul de 20 de ani (care nu merge si nu vorbeste) : Copilul primeste o pensie de handicap grav in suma de 280 lei si eu in calitate de mama (curator ), o indemnizatie de 500 sau 550 cu aproximatie . Intrebarea mea este: copilul aflat in situatia respectiva ,adica un copil total dependent de cineva, care nu poate nici macar sa se alimenteze singur, tatal copilului este obligat pe toata durata vietii copilului la o suma - pensie de intretinere??? in ce cuantum??? tinand seama de starea copilului, care are nevoie de tratamente speciale , bona pe durata cat sunt la servici, pampers , masaj, kinetoterapie, hrana, haine, deplasari in aer liber , spitale cu ajutor pentru care trebuie sa platesc etc.Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:09, 12 Septembrie 2014
Ati cerut pensie pt copil ? Maxim 1/4 din venitul net ati putea obtine.
Ce intelegeti prin custodie comuna ?
mi s-a explicat: "custodia comuna , inseamna dreptul de vizita al tatalui", iar eu am fost de acord, doar in ideea, ca atunci cand mi s-ar putea mie intampla ceva, sa-l ia el , fara sa ajunga direct la stat sau cine stie unde.....
Cum ati scris in cerere exact, chiar asa.. custodie comuna ?
Custodia se refera la bunuri.. daca vi le las in custodie inseamna ca sunt ale mele, in grija dvs, cam asta inseamna custodie.
Cand e vb de copii minori, instanta se pronunta asupra felului in care parintii exercita autoritatea parinteasca, ori copilul dvs nu mai e minor.
Dvs nu cereti pt tata drepturi, practic cereti sa fie obligat.. va fi cam greu, insa.
Tatal cum e cu copilul, obisnuia sa aiba grija de el ? O va face si de acum incolo.. daca nu , n-o va face niciodata.
Poate fi obligat sa dea bani, cel mult.. si asta e mai greu de executat cateodata.
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
Eu lucrez in alt domeniu,de aceea am angajat avocat care a scris in "intampinare" chiar asa "custodie comuna"(explicatia am scris-o mai sus) de aceea am intrat pe acest site - pentru o alta parere.Tinand cont ca divortul are la baza -iresponsabilitatea tatalui fata de copil si de necesitatile lui speciale, sa inteleg ca nu il pot obliga in niciun fel sa participe la ingrijirea lui si foarte greu pot obtine o rata lunara contributiva pana la urma???? Nici daca eu fizic, adica starea sanatatii mele nu imi permite sa-l mai ridic, avand in acest sens acte doveditoare???
In afara termenului "tatal copilului",nu are nicio indatorire, ???
Daca nu l-ati putut convinge sa aiba grija de copil cat erati cu el in casa, dupa divort va fi si mai greu.
Concret, ar trebui sa scrieti in cerere la ce anume sa fie obligat, ce vreti de la el exact si precis.. nu sa aveti " custodie comuna " ca prin asta in realitate, nu cereti nimic.
Pensie ati cerut ?

mi s-a explicat: "custodia comuna , inseamna dreptul de vizita al tatalui"

Nu cred ca pe tatal il intereseaza un drept la vizita si cred ca nici pe dvs ca dansul sa aiba drept la vizita.

ca atunci cand mi s-ar putea mie intampla ceva, sa-l ia el , fara sa ajunga direct la stat sau cine stie unde.....

Cum dvs vi se poate intampla ceva si tatalui i se poate intampla la fel, poate mai devreme.
Il puteti desemna tutore la notariat, daca vi se intampla ceva, sa stie statul pe cine sa caute.
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor yo_aura yo_aura Buna ziua.am si eu mai multe intrebari.Am intentat divort in 2012,am un copil acum invarsta de 5 ani cu grad grav de handicap.Pana la ora asta am primit o ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea custodiei comune Florina.Oprescu Florina.Oprescu Buna ziua! Situatia mea sta in felul urmator, sunt divortata de tatal copilului din luna Aprilie a acestui an, instanta de judecata ne-a dat custodie ... (vezi toată discuția)
Iesirea minorului din tara Hainaru Hainaru Buna ziua.Daca mie mi sa incredintat minorul in urma divortului ,mai am nevoie de acordul tatalui de a scoate minorul din tara ? (vezi toată discuția)