avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea custodiei comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea custodiei comune

Buna ziua! Situatia mea sta in felul urmator, sunt divortata de tatal copilului din luna Aprilie a acestui an, instanta de judecata ne-a dat custodie comuna(asta in cazul in care avem un baietel de 5 ani cu handicap grav de care de-a lungul timpului doar eu m-am ocupat de recuperarea lui).Minorul este in grija mea iar tatalui i s-a dat program de vizita la domiciliul lui.Problema este ca el nu il cauta deloc pe minor,asadar nu respecta programul de vizita stabilit de instanta si pensia de intretinere o trimite la aproape 3 luni( asta de frica ca o sa-l dau in judecata pt neplata pensiei).Intrebarea mea este urmatoarea: As putea sa-l dau in judecata pt nerespectarea programului de vizita? Pt ca as vrea sa castig autoritate exclusiva sau macar sa i se micsoreze programul de vizita. As mai avea si alte motive impotriva tatalui ca de exemplu consumul de alcool si mesaje in care imi adreseaza jigniri si injurii.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 18:53, 29 Iulie 2018
Practica instanțelor nu este în sensul dorit de dvs. Cu reducerea programului desi 8n mod normal ar trebui redus.
Este un proces extrem de greu de castigat.Dupa parerea mea, fără să aveți avocat care sa motiveze extraordinar de bine acțiunea veti pierde procesul.
Depinde foarte mult si ce instanța veti nimeri cu o acțiune extraordinară deoarece nu prea se judecă pe drept aceste procese...

Restul aspectelor le.va analiza instanța daca le probati.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua,
Programul de vizitare ESTE UN DREPT NU O OBLIGATIE. Nu poate tatal fi obligat sa-si vada minorul.
Puteti incerca sa obtineti exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să-mi cresc copilul Alinaalina90 Alinaalina90 Am avut o relație de 6 ani din care a rezultat un băiețel de 4 ani , m am despărțit de tatăl lui pentru ca numai ne înțelegeam ,băiețelul crește și ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)
Schimbarea tutelei exclusive in tutela comuna afrodhitee afrodhitee Buna, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,se poate schimba tutela exclusiva in tutela comuna? Am avut o relatie de concubinaj de 3 ani din care a rezultat o ... (vezi toată discuția)