Buna ziua.am si eu mai multe intrebari.Am intentat divort in 2012,am un copil acum invarsta de 5 ani cu grad grav de handicap.Pana la ora asta am primit o haotarare de divort dupa doi ani care desigur ca am contestat-o,deoarece desi a durat atat nu am obtinut nimik cu toate ca fiind mama cred ca am dreptul asupra copilului si fiind un copil cu grad grav de handicap care nu merge nu vorbeste nu prea se misca in general,retard psihic si multe altele am cerut custodia exclusiva a minorului deoarece eu trebuie sa ies des cu el din tara la tratament,mai ales ca acum e asigurat in franta.Tatal nu l-a dorit,a zis ca eu am vrut copil sa mi-l cresc,in schimb la tribunal a zis ca vrea si el drept la copil,asta ca sa nu pot face copilul bine.O sa atarn de el toata viata sa mi se dea semnaturi si procuripentru iesirea cu copilul din tara.Ce pot face?Nu exista nici o lege si pentru copii cu handicap?Vreau sa spun ca din 2012 nu si-a mai vazut copilul.A trecut o data dar eu si copilul eram la kinetoterapie in strainatate.Nu pot sa fac un program de vizita unui copil care este mai mult in spital si care trebuie pentru binele lui sa il scot din tara mai mult decat sa stea in tara/Este un copil care necesita multa atentie si mult tratament.In Franta e alta lege,cei de acolo indrumandu-ma sa il trec in grija parintilor mei care sunt stabiliti acolo de ceva timp ,asa am reusit sa ii fac asigurare prin asigurarea tatalui meu.Dar nu cred ca exista nici pentru asta o lege in romania.Si daca nu obtin custodia exclusiva nu o sa pot da nici macar o procura notariala pentru el.Specific ca el trebuie sa stea acolo mult timp si in timpul asta eu lucrez si mama mea se ocupa de programul lui de tratament si exercitii facute de medicii de acolo.Am nevoie de un sfat.Va multumesc mult.
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa contactati un avocat care sa va sprijine in instanta pentru a obtine o sentinta definitiva privind autorizarea scoaterii minorului din tara mereu.
Despre restul, doar un avocat care studiaza TOT DOSARUL va poate indruma.
Dosarul contie actele de boala ale copilului,declaratiile mele si ale unui martor din partea mea.Nu a depus nimic la dosar decat verbal a spus ca vrea si el drepturi la copil si instanta i-a si acordat program de vizita si sa plateasca pensie alimentara,aceasta este decizia contestata de mn si de avocata mea.Un copil in starea lui de sanatate nu poate avea un program fix de vizita niciodata.In tara a stat mai mult in spital decat acasa.
Aveti un proces de doi ani nu pentru divort ci pentru hotararile ce privesc copilul.
Cereti suplinirea acordului pentru calatorii in Franta in vederea tratamentului, pana la majoratul copilei - cred ca ar trebui sa faceti o actiune separata pentru asta pentru ca nu ati cerut in procesul actual..
Restul lucrurilor nu le-am inteles, sper ca le intelege avocata dvs.
Ca mama nu aveti mai multe drepturi decat tatal in ceea ce priveste copilul, in cazul dvs particular, dat fiind ca tatal nu se implica in ingrijirea copilei, personal, as fi inclinat ca dvs sa exercitati autoritatea parinteasca, insa depinde foarte mult de ce ati cerut si cum ati argumentat.
Daca ati cerut (asa cum ati spus mai sus) sa vi se incredinteze fata pentru ca aveti dreptul ca mama si pentru ca fata e bolnava .... nu e o motivatie suficienta.
Custodia copilului
angry
Buna ziua.Sunt tatal unui copil de 3 ani si 7 luni.Acum cateva zile s-a pronuntat decizia divortului si a custodiei copilului.Divortul s-a finalizat,iar ... (vezi toată discuția)
Custodie unica
raluklly
pot sa obtin custodia unica a copilei mele de 1 an?eu vreau custodia unica deoarece mediul in care fostul sot vrea sa imi duca copilul in cazul unei custodii ... (vezi toată discuția)