avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

Buna ziua.Sunt tatal unui copil de 3 ani si 7 luni.Acum cateva zile s-a pronuntat decizia divortului si a custodiei copilului.Divortul s-a finalizat,iar custodia copilului i-a fost data mamei lui,eu neavand niciun drept asupra lui,neputand lua nicio decizie in calitate de parinte al copilului.Treaba sta in felul urmator.Acum un an s-au inaintat actele pentru divort si custodie.Eu,cat si fosta mea sotie locuim in Cipru,bineinteles ca in case diferite,separati.Ea,cand inca locuiam impreuna,mi-a spus ca va duce copilul in tara,la parintii ei,sa stea putin si acolo(copilul avea un an si cateva luni atunci).Eu nu am fost de acord,apoi ea a spus ca se duce in tara in vizita la parintii ei,si ca ia si copilul cu ea,si ca se vor intoarce peste doua saptamani,amandoi.Am zis bine,nu cred ca o sa fie in stare sa lase baiatul acolo.Cand a venit din Romania,ea s-a intors singura,copilul ramanand la parintii ei.I-am zis sa aduca copilul inapoi,sa stea cu noi,ca noi suntem parintii lui dar ea a refuzat.(Tin sa va spun ca nu eram intr-o relatie prea buna,fosta mea sotie fiind foarte certareata,ma jignea intruna,ma si lovea chiar,dar am zis sa nu ne despartim pentru copil).Dupa lasarea copilului in Romania,ea s-a angajat aici.La munca ea a cunoscut pe cineva si a hotarat sa divortam,apoi s-a mutat impreuna cu respectivul.La cateva luni dupa ce s-a mutat,a intentat actele de divort.La motivele pe care avocatii ni le-au cerut sa specificam de ce divortam ea a spus ca eu nu aduceam niciun ban in casa,ca ea trebuia sa ii ceara mereu bani fratelui ei pentru intretinerea copilului si multe alte motive mincinoase(De cand am venit in Cipru,adica 6 ani,eu am fost singurul care a lucrat,am hotarat ca este de ajuns salariul meu pentru a ne intretine).Astea s-au dovedit a fi afirmatii false.Procesul s-a tinut la Judecatoria Turnu Magurele,asta fiind o problema pentru mine,deoarece tatal sotiei mele cunoastea pe judecatorul de acolo.A platit mita pentru a avea o decizie in favoarea lor.Ni s-a facut ancheta sociala aici la locuintele din Cipru,s-au urmat toate procedurile.In perioada asta,cat a tinut procesul,eu am fost in Romania de cateva ori,sa imi vizitez baiatul,insa nu am fost lasat de parinitii ei.Nu m-am gandit ca ma pot duce cu politia,nu mi-a trecut asta prin cap.In fine,ce a fost a fost,insa decizia luat de judecator nu mi se pare corecta.Spune ca exercitarea autoritatii parintesti sa fie executata numai de catre mama.Am rugat-o de atatea ori sa aduca baiatul aici,nici macar nu si-l doreste.Ea locuieste cu un barbat,pe care l-a cunoscut la munca,si barbatul respectiv are o fata de 7 ani,iar ea ii creste fata.Ca mama cum poti creste copilul altcuiva,nu te doare sufletul ca al tau copil este departe de tine?Nici mie nu vrea sa mi-l dea,sa stea la mine,macar sa aiba un parinte langa el,daca nu se poate amandoi.Dar asa este ea.Eu nu imi pot lua copilul in vacante,eu nu am dreptul sa il vizitez,nu am niciun drept asupra lui.Va rog sa ma ajutati,ce se poate face in cazul de fata?Nu pot sa mai stau departe de copilul meu,nu este normal asa ceva.Daca fac recurs,pot deschide procesul la alta judecatorie,de exemplu in Bucuresti,ca sa nu mai aiba legatura cu Turnu Magurele,ca sa nu mai poata tatal ei sa plateasca judecatorii?Ce pot sa fac?Va rog ajutati-ma.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:19, 10 Mai 2014
Dar de ce la Turnu, acolo ati avut domiciliul sau care e legatura cu Turnu ? Nu cred asta cu mita, mai degraba nu v-ati aparat eficient, nu ati avut avocat ?
Atacati hotararea ca nu aveti ce altceva sa faceti. Locuinta copilul s-a stabilit la mama ?
Chiar si daca mama exercita singura autoritatea parinteasca, dvs aveti drept de vizita, numai ca nu ati cerut.
Am avut avocat,iar procesul s-a desfasurat la Turnu Magurele pentru ca acolo al locuit inainte sa plecam din Romania.Si sunt foarte sigur ca datorita banilor si prieteniei dintre judecator si tatal fostei mele sotii,decizia a fost in favoarea lor.Am avut si eu avocat,am avut argumente foarte bune,dar din pacate eu nu am dat mita.Il cunosc foarte bine pe tatal fostei mele sotii si stiu de ce este in stare.Am cerut drept de vizita,am cerut ca copilul sa stea si la mine pe timpul vacantei,.am cerut tot ce se putea cere,am facut tot ce trebuia,si tot ce se putea face.Ba chiar am inaintat si acte ca pe perioada procesului,copilul sa fie adus in Cipru sa stea ori cu mine ori cu fosta mea sotie,dar din pacate mi s-a respins si asta.
Mai aveti cai de atac.
Ce cai de atac mai am?Puteti fi mai explicit?Va mltumesc.
Cand vi se comunica hotararea scrie pe ea care e calea de atac si in cat timp trebuie depusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia urgenta si mobila a protectiei copilului vasy_v23 vasy_v23 Doresc sa-mi raspundeti daca sint obligat sa raspund unei citatii legat de urmatoarea situatieIn urma divortului fiul meu a fost incredintat fostei ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara MysterB MysterB Doresc sa stiu urmatoarele: Baiatul meu nu se afla in tara iar eu sau actuala lui sotie platim pensia alimentara unei foste sotii cu care acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita ptr copil minor rokhsana rokhsana Buna ziua. Sunt căsătorită de 4 ani, iar soțul meu are un băiat de 10 ani pe care nu il poate vedea, deoarece fosta concubina nu il lasa. Am zis ... (vezi toată discuția)