avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cereri de valoare redusa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cereri de valoare redusa

Buna ziua..am lucrat pe postul de sofer la o societate de transport care efectua curse regulate din italia spre anglia si retur,curse saptamanale.in aceeasi zi de incarcare din italia eram doi trei soferi,fiecare cu camionul lui.dupa incarcare luam de la birou cmr uri conform incarcaturii si eram pusi sa semnam o foaie A 4, in italiana pe care scria(din cat intelegeam limba italiana),avans "950 euro", ce trebuie considerat avans ptr factura.pe aceasta foaie era copia noastra de buletin.la prima actiune de genu am sunat seful intrebandu l ce este cu acea foaie.am primit raspuns ca eu trebuie sa semnez acea foaie ca si cmr urile sa iau doar cmr urile si sa plec in cursa deoarece nu este treaba mea .m am conformat si cum toti colegii faceau la fel, am continuat astfel timp de doi ani..semnand in fiecare saptamna aceeasi foaie la plecarea in cursa,devenind o practica neglijabila.in primavara acestui an ,am intentat un proces firmei la care lucram ,motive fiind neplata unor diferente salariale si contestarea deciziei de concediere(fabricata),acum o saptamana primesc acasa trei cereri de chemare in judecata cu valoare redusa,reprezentand cate o cerere ptr o suma de 950e, conform unor trei "foi" semnate de catre mine..una din ianuarie si doua din februarie,acuzat fiind ca aceste sume nu le am depus la caseria unitatii din romania,precizez ca nu am pus mana pe o astfel de suma niciodata in doi ani de zile, acum fiind nevoit sa mi formulez intampinarea celor trei cereri..am rugamintea sa fiu ajutat sa pot afla cararea ptr a mi expune adevarul in fata instantei.(mai am 15 zile termen ptr intampinare) va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 23:13, 16 Septembrie 2014
Cel mai usor va veti apara cu martori (parerea mea). Un alt lucru de care trebuie sa va folositi este faptul ca documentul este in italiana si dumneavoastra nu cunoasteti limba italiana. Sfatuiti-va colegii sa nu ezite sa vina ca martori pentru ca ce ati patit dv. vor pati si ei si ar fi in interesul lor sa fie dovedite lucrurile acum decat sa aibe ei insasi probleme mai tarziu. Este evident ca nu poate fi vorba de un loc de munca de care sa tii cu dintii daca mai tarziu trebuie sa platesti 950 euro pt fiecare deplasare externa efectuata in conditiile in care acest lucru s-a intamplat tuturor angajatilor .
Va multumesc...in ce documente contabile ale angajatorului pot regasi aceste avans uri?(registru de casa ,factura,cmr,ordin de incasare ,balanta contabila ca si creanta??mentionez ca nu am semnat niciodata mandat fiscal..ptr a putea ridica aceasta pretinsa suma banuiesc ca era obligatoriu sa am acest mandat?
Documentele le puteti regasi in registrul de casa. Inregsitrarile sumelor trebuiesc regasite in balanta contabila.

Un alt argument in favoarea dv. ar fi faptul ca odata ce "ati primit" un avans de 950 euro nu exista nici o logica comerciala sa vi se dea inca un avans de 950 euro si apoi inca unul de 950 euro. Repet faptul ca ar trebui sa luati legatura cu fostii dumneavoastra colegi indiferent daca mai lucreaza sau nu si aflati cat mai multe informatii posibile.

Cei care nu mai lucreaza va pot impartasi din experienta lor iar cei care inca lucreaza va pot spune cate astfel de documente au semnat si ar fi util sa le trageti un semnal de alarma pentru ca daca va ajuta pe dv. se vor ajuta pe ei insisi.

Eu as mai invoca si faptul ca atata timp cat ati fost angajat nu vi s-a comunicat absolut nimic despre asa ceva desi sumele sunt din februarie si ianuarie. Cum adica sa lasi atatia bani in mainile unui sofer fara sa ii trimiti o notificare acasa ca trebuie sa returneze sumele in casierie - nu are nici o logica, nimeni nu face asa ceva? In plus, in perioada de preaviz ati fost acolo in firma .... daca aveati atatia bani in posesia dv. de ce nu au facut nimic sa ii recupereze?

Din balanta contabila ar trebui sa se vada cate astfel de sume apar catre angajati. Daca lucrurile se complica puteti solicita o expertiza contabila pentru a se verifica corectitudinea acestor inregistrari si atunci veti avea acces (prin expertul care va efectua expertiza). In acest caz va fi foarte important formularea obiectivelor expertizei. Una ar fi sa se verifice doar situatia dv. si alta ar fi sa se verifice situatia tuturor cazurilor de acest fel (pentru a demonstra ca aceasta este o practica obisnuita in cadrul firmei in care ati fost angajat). Pentru a nu lasa totul pe ultima suta verificati bilantul de anul trecut al companiei. Nu va ofera date foarte specifice dar cine stie ce puteti afla? In special datoriile si creantele va intereseaza.

Credeti ca este posibil ca instanta sa mi refuze cererea de expertiza contabila? Care ar fi motivele? ...am o conversatie pe fb cu un fost coleg care lucreaza in momentul de fata si recunoaste ca are aceeasi problema...mai grav spune ca vineri sapt trecuta a semnat pe o astfel de foaie cu o copie de buletin ce apartine unui coleg care nu mai lucreaza nici el din aug.2013... Aceeasi situatie a intrebat seful si a fost indrumat sa semneze deoarece nu este nici o problema...multumesc tare mult inca o data
Nu am de unde sa stiu daca vi se poate refuza sau nu expertiza contabila - in aceasta chestiune ar fi mult mai potrivit sfatul unui avocat sau conslier juridic. Cred ca depinde foarte mult de modul in care este prezentata problema. Cert este ca admitand judecatorul ca ar exista o creanta primul loc in care se pate vedea daca este stinsa sau nu este evidenta contabila.

Atentie la ce cereti .... pentru ca in teorie expertul va trebui sa se limiteze la obiectivele expertizei - daca obiectivul va fi sa verifice datoria dv. atat va verifica. El va trebui sa fie neutru (sa nu tina nici cu dv. nici cu cealalta parte - indiferent de cine a solicitat expertiza).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada pt. intarziere babar babar Buna ziua Sper ca am postat acolo unde trebuie problema mea. Am primit un SMS de la fostul meu sef, ca ma va da in judecata, ca firma a fost penalizata pt. ... (vezi toată discuția)
Cine plateste o expertiza refuzata? mitu eugenia mitu eugenia buna ziua, va rog mult daca poate cineva sa-mi spuna si mie ce am de facut in urmatoarea situatie: - am fost administrator la un bloc pana in ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara contabila printessa172005 printessa172005 Buna ziua. sunt creditoare la o firma care este in faliment, as putea sa cer o expertiza contabila ?mentionez ca am creante reprezentand 74 % din masa credala, ... (vezi toată discuția)