avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia minim garantata de 350 lei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia minim garantata de 350 lei

Am 63 de ani si un stagiu de cotizare de 8 ani lucrati la CAP ( cooperativa agricola de productie) neavand nici un an de scoala nu am putut fi angajata nicaieri, in conditiile mele pot beneficia de pensia minim garantata? Va aduc la cunostinta ca nu am nici un fel de venit, am trait numai din ce a muncit sotul meu.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:28, 12 Septembrie 2014
1. Nu exista "pensie minima garantata" ci "indemnizatia sociala minima".

2. Adica in cazul in care reiese din calcul o pensie mai mica de 350 lei aceasta se completeaza de catre stat, de la buget, pana la suma de 350 lei lunar.

3. - Mergeti la Casa de Pensii de care apartineti cu domiciliul cu actele necesare sa vada daca indepliniti conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta.
- Dar la un stagiu de cotizare de numai 8 ani nu prea puteti sa beneficiati de pensie
Cu doar 8 ani lucrati la CAP nu puteti benefica de pensie la limita de varsta.
Trebuie sa indepliniti stagiul minim de 15 ani pentru a beneficia de pensie de limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog, lamuriti-ma si ajutati-ma! - obținere pensie minimă garantată adrian_patrascu adrian_patrascu Buna ziua! Tatal meu,nascut in ianuarie 1954 si-a depus dosarul pentru pensionare la limita de varsta,iar datorita faptului ca a avut un stadiu de cotizare ... (vezi toată discuția)
Perioada minima de cotizare pentru pensionare rl_lucian rl_lucian Buna ziua, As avea doua intrebari: 1) pentru a putea primi o pensie care este perioada minima de cotizare in sistem (numarul de ani munciti legal)? 2) ... (vezi toată discuția)
Pensia sociala minima garantata IleB IleB Buna ziua, As dori sa stiu care sunt sansele/pasi de urmat, ca persoana care nu a cotizat la sistemul de penii, sa poata beneficia de pensia sociala minim ... (vezi toată discuția)