avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Va rog, lamuriti-ma si ajutati-ma! - obținere pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Va rog, lamuriti-ma si ajutati-ma! - obținere pensie minimă garantată

Buna ziua!
Tatal meu,nascut in ianuarie 1954 si-a depus dosarul pentru pensionare la limita de varsta,iar datorita faptului ca a avut un stadiu de cotizare mic (8 ani si 9 luni)dosarul i-a fost respins astfel in acest moment ne-avand nici o calitate!Stiam de pensia minima garantata/indemnizatia sociala pentru pensionari si intelesesem ca pot beneficia de ea si cei care au un stagiu de cotizare mai mic de 10 ani!
Intr-u cat,tata sufera si de tumora cap de pancreas,metastazata,si are nevoie de asigurarea medicala,pentru internari,si retete,asigurare pe care nu ne-o putem permite financiar,va rog respectuos sa ma sfatuiti cum as putea obtine ca el sa devina pensionar,astfel in cat sa poata beneficia de acea asigurare,cat si mai tarziu,atunci cand va fi cazul de ajutorul de inmormantare!
Exista vre-o lege,vre-o portita,vre-o solutie?
In speranta ca cineva imi va raspunde,
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:00, 14 Aprilie 2019
Nu există pensie minimă garantată, decât pentru cei care îndeplinesc condițiile legale.

Pentru a beneficia de pensie pentru limita de vârstă, trebuie să ai un stagiu de cotizare de minim 15 ani.

Dacă este atât de grav bolnav, interesați-vă, vorbiți cu doctorul ONCOLOG, și încercați să-l încadrați într-un grad de handicap, pentru a beneficia de asigurare de sănătate.

De pensie de bătrânețe nu poate beneficia dacă nu a muncit măcar 15 ani.
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, o persoana care are are varsta de pensionare dar nu ... Laura988 Laura988 Buna ziua, o persoana care are are varsta de pensionare dar nu are vechime suficienta pe cartea de munca, ce venit poate avea pentru a se sustine , momentan nu ... (vezi toată discuția)
Pensie romania dannymoga dannymoga Buna ziua , primesc Social Security din USA unde am locuit 24 de ani , Cartea mea de munca din Romania arata 9 ani vechime ( inainte de 1990 ), pot solicita ... (vezi toată discuția)
Contributie pensie radunadal radunadal buna dimineata , as dori sa va intreb urmatoarele : Am varsta de 42 de ani , as putea sa platesc din mana contributile la stat pana la varsta de pensionare ? ... (vezi toată discuția)