avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie Romania
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie Romania

Buna ziua , primesc Social Security din USA unde am locuit 24 de ani , Cartea mea de munca din Romania arata 9 ani vechime ( inainte de 1990 ), pot solicita pensia minima la 65 ani din Romania ? Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:57, 5 Decembrie 2019
Trebuie sa aveți 15 stagiu minim de cotizare pentru a putea beneficia de pensie de bătrânețe.
Ese vorba de pensia minima ( 704 Ron acum ) .
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2019
dannymoga, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am răspuns mai sus, pentru a beneficia de pensia de bătrânețe, trebuie sa aveți conform legii un stagiu minim de cotizare de 15 ani.
704 LEI primesc pensionarii care a un stagiu de cotizare de minim 15 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie Campean ilie Campean ilie Buna seara,mama mea are 72 de ani si nu are nici un venit in afara indemnizatiei de handicap grad accentuat,in valoare de 375 lei,Daca nu a fost angajata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie sociala pt persoana cu handicap Maria birloiu Maria birloiu Daca o persoana are indemnizatie de handicap 375 lei lunar si nu a lucrat niciodata, poate primi indemnizatie sociala de 704 lei? (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata - caz de dizabilitate - handicap preexistent tarabuzan tarabuzan Bun gasit. Sunt nascut in decembrie 1976, angajat din mai 2006, fara intreruperi, cu salariu minim pe economie. Am o dizabilitate – grad 2, accentuat, din ... (vezi toată discuția)