avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

Buna seara,mama mea are 72 de ani si nu are nici un venit in afara indemnizatiei de handicap grad accentuat,in valoare de 375 lei,Daca nu a fost angajata niciodata,beneficiaza de pensia minima?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:20, 1 Ianuarie 2020
Nu.
Bine dar pensia minima nu e pentru persoanele care nu au cotizat?Inteleg ca ajutorul social primit de la asistenta sociala e doar pt persoanele sub 65 de ani....
Persoanele care nu au cotizat nu beneficiază de pensie. Doar cei care au cotizat minim 15 ani pot ieși la pensie de bătrânețe.
si atunci pensia asta minima in cuantum de 704 lei.cine o primeste?nu cei care nu au cotizat?pt ca inteleg ca asta nu e pe contributivitate
Pensia de 704 lei este stabilită ca un cuantum minim, pentru cei care au contribuit minim 15 ani.. Dar sunt care au contribuit o viață întreagă și primesc tot 704 lei, pentru că au contribuit din salariul minim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie sociala pt persoana cu handicap Maria birloiu Maria birloiu Daca o persoana are indemnizatie de handicap 375 lei lunar si nu a lucrat niciodata, poate primi indemnizatie sociala de 704 lei? (vezi toată discuția)
Pensie romania dannymoga dannymoga Buna ziua , primesc Social Security din USA unde am locuit 24 de ani , Cartea mea de munca din Romania arata 9 ani vechime ( inainte de 1990 ), pot solicita ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata - caz de dizabilitate - handicap preexistent tarabuzan tarabuzan Bun gasit. Sunt nascut in decembrie 1976, angajat din mai 2006, fara intreruperi, cu salariu minim pe economie. Am o dizabilitate – grad 2, accentuat, din ... (vezi toată discuția)