avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorii

Am acumulat o datorie mare la intretinere, am venit de 500 lei, lunar , copil handicapat in intretinere. Dobanzile aplicate de asociatie nu sunt reale , mai nou m au instiintat ca au inceput demersurile la Cadastru pentru nu stiu ce inscriere.mentionez ca nu am succesiune la acest imobil din 1988 cand a decedat sotul .stiu ca trebuie achitata datoria dar nu am cu ce.apartamentul este propietate personala.am mai avut datorii si am achitat mai greu , dar am stins datoria.am cerut fisa cu debitele mele fata de ei si am vazut ca erau aplicate dobanzi lunare mari.ex: luna mai : suma de plata x , dobada y suma plata x+y
luna iunie :suma de plata x+y , dobanda z suma de plata x+y+z ,si tot asa , dobands la dobanda , la dobanda.as vrea si eu sa dau cuiva 100 lei si in cativa ani sa mi de un miliard.poate schematic nu am aratat corect dar mi se pare aiurea ca cineva sa faca camatarie legala si tu ca cetatean sa nu poti face nimic.pot dovedi ca la o instanta , asociatia de propietari i sa respins cererea de recuperare a debitelor ca fiind perimata, neputind dovedi ca fisele cu debite sunt corect intocmite.oricum as vrea sa evit vanzarea apartamentului pentru a nu ramane pe drumuri acest copil cu handicap.
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 15:08, 13 Septembrie 2014
Este trist, insa, daca nu va puteti permite cheltuielile de întreținere a apartamentului ar fi mai bine sa-l vindeți si sa va mutati intr-unul mai mic. Daca acumulati datorii mari, asociatia poate sa va execute apartamentul !
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2014
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Ceilalti copii nu sunt de acord .mai am 4 copii .pot vinde fara? ei apartamentul
In conditiile in care nu ati dezbatut succesiunea,nu poate fi luata in calcul varianta instrainarii apartamentului
Mai mult, daca asociatia de proprietari a demarat procedura de recuperare debit-fapt confirmat de dv prin instituirea privilegiului imobiliar-in temeiul disp L nr 230/2007 art 51,privilegiul va fi radiat numai in baza dovezii achitarii integrale a obligatiilor acumulate la asociatia de proprietari
Deci asociatia poate vinde apartamentul?
NU. Asociatia nu vinde apartamente. Daca pana la urma dvs. nu va achitati debitele fata de as. prop., aceasta va poate actiona in instanta. In cazul in care as. prop. are castig de cauza si dvs. tot nu va achitati debitele, as. prop. se adreseaza unui ex. judecatoresc care nu are ce face si va poate scoate apartamentul la licitatie publica.
Noi, aici pe forum am mai explicat cum sta treaba cu aceste licitatii. Daca apartamentul dvs. valoreaza coam 40.000 E, in urma licitatiei puteti ramane, dupa achitarea tuturor datoriilor, cu mai putin de jumatate din suma...
Nimeni nu vrea sa va lase fara casa, insa tot asa, cam nimeni nu va poate achita cheltuielile de intretinere, astfel ca dvs. puteti alege in a va cauta o locuinta la care sa puteti sa-i suportati costurile de intretinere.
Chiar daca situatia pare acum incurcata, tot dvs. trebuie sa o clarificati, adica stati de vorba cu ceilalti mostenitori, judecati solutia cea mai avantajoasa si procedati in acest sens.

Trebuie sa va ganditi ca daca v-ar pica din cer o suma cu care ati putea achita toate debitele la asociatie, garantati ca incapand de maine o sa puteti sa va achitati toate cheltuielile cu intretinerea in asa fel incat sa nu mai aveti probleme cu debitele?
Chiar nu vreau sa va dau solutii pentru ca oricum v-ati supara pe mine...

Alte discuții în legătură

Adeverinta chris31 chris31 Buna seara!!!!am luat un apartament prin licitatie,cu datorii la administratie(datorii ale vechiului proprietar),iar acum imi trebuie adeverinta de la ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil. se preiau si datoriile? raluca.raileanu raluca.raileanu Buna seara, Intentionez sa cumpar un apartament care a fost cumparat de catre actualul proprietar in octombrie 2013 la licitatie publica conform unui act de ... (vezi toată discuția)
Explicatii penalizari redialboss redialboss buna ziua in urma cu o cu ceva timp am cerut presedintelui asociatiei de proprietari sa imi ... (vezi toată discuția)