avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescriere datorie sau executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

prescriere datorie sau executare silita

Sunt debitor la o banca din oct 2006 pentru suma de 4500 euro. Am platit doar primele rate, apoi am ramas fara munca. Ca multi alti romani am plecat in strainatate si nu am mai platit ratele. Din mai 2007 nu am mai locuit in Romania si nu am mai stiut absolut nimic despre masurile luate de banca impotriva mea. Mentionez ca in tara am locuit in chirie, neavand vreo proprietate pe numele meu. Este evident ca scrisorile de la firma de recuperare nu au ajuns la mine niciodata. Ieri am cautat ceva pe site-ul Judecatoriei judetului pe care am buletinul si am descoperit din intamplare ca exista o executare silita pentru acest credit in numele meu incuviintata din iunie 2014. Dupa 7 ani si ceva nu se prescrie datoria? Daca da, atunci cum de Judecatoria a incuviintat cererea de executare silita? Va rog mult sa imi dati un sfat ca sunt plecat de atat de mult timp din tara si nu stiu cum sa procedez. Multe multumiri.
Cel mai recent răspuns: dator_ro , utilizator 10:08, 19 Septembrie 2014
Eu nu am fost somat, desi cred ca exista o somatie in numele meu. Nu am nici o posibilitate sa aflu ceva in legatura cu asta pentru ca sunt plecat din tara din 2007. Am aflat intamplator despre executarea silita pe site-ul justice.ro. Am inteles ca este tarziu pt contestatie si nici macar nu sunt posibile caile de atac la executare. Ce ar trebui sa fac acum? Sa nu fac nimic deoarece urmarirea executorului este doar pe bunurile materiale din Romania, sau sa starnesc niste lucruri prea vechi doar pe motivul ca ar fi trebuit prescrise? Nu stiu ce sa fac...
Sa va linistiti si sa va vedeti de treaba ca nu va afecteaza.
Mii de multumiri pentru raspunsuri :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu dupa prescriere datorie roxana2014 roxana2014 Buna ziua, In cazul in care in 3 ani de la primirea de catre debitor a somatiei de plata din partea unui executor judecatoresc pentru plata unui credit ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie credit fyl fyl M-am trezit acum cu o executare pentru un card de credit care l-am achitat acum cinci ani si nu stiu unde sint acele acte sau daca le mai am.Asta s-a intimplat ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca matrix77 matrix77 salut am si eu o intrebare legata de prescrierea datoriilor catre banci.am avut contractat un credit in 2003 cu o banca pe 3 ani si dupa vreun an nu am mai ... (vezi toată discuția)