avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere datorie banca
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere datorie banca

salut
am si eu o intrebare legata de prescrierea datoriilor catre banci.am avut contractat un credit in 2003 cu o banca pe 3 ani si dupa vreun an nu am mai putut plati.cand s-a implinit termenul scadent banca a vandut creanta catre o firma de recuperare.de la acestia nu stiu daca am primit vreo instiintare sau somatie de plata pentru ca am fost si sunt plecat din tara dar abia acum in 2017 s-a depus o cerere de incuviintare a executarii silite si aprobata de instanta.asta inseamna vreo 7 ani cel putin iar din cate am citit legea spune ca daca firma creditoare sau banca nu incearca sa recupereze datoriile de la client PRIN EXECUTARE SILITA in termen de 3 ani,atunci datoria se prescrie.deci banca nu a depus nici o cerere in acest sens si a vandut creanta iar respectiva firma abia dupa vreo 7-8 ani a depus prima cerere de incuviintare a executarii silite.intrebarea mea este daca datoria s-a prescris in aceste conditii? as fi recunoscator daca as primi si ceva detalii in plus legat de prescriere si ce ar trebui eu sa fac in situatia respectiva.
multumesc
Cel mai recent răspuns: matrix77 , utilizator 16:32, 7 August 2017
Faceti contestatie la executarea silita,invocati in principal prescriptia dretpului de a cere executarea silita.Termenul general de prescriptie este de 3 ani,daca nu au intervenit cauze de intrerupere a prescriptiei,dupa intrerueperea prescrptiei incepe sa curga un nou termen de prescriptie.
puteti fi putin mai explicit va rog? cererea asta trebuie depusa la instanta care a dat incuviintarea sau la oricare alta instanta? poate fi depusa doar personal sau pot sa o trimit si prin posta?
multumesc
Ultima modificare: Luni, 7 August 2017
matrix77, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere executare silita aurtan aurtan Buna ziua, Am primit o instiintare de la un executor judecatoresc prin care mi se aduce la cunostinta ca s-a declansat urmarirea silita mobiliara impotriva ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante mai vechi de 3 ani shkanu shkanu buna ziua, am primit recent o notificare de plata a unei creante din partea unei firme de recuperare. datoria zic ei ca e cumparata de la o banca in anul 2008. ... (vezi toată discuția)