avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bolnav psihic - cum pot fi curator?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bolnav psihic - cum pot fi curator?

Buna ziua, sper sa ma poata ajuta si pe mine cineva.
Tatal meu este bolnav psihic, a fost internat la spitalul 9 si sa pus diagnosticul tulburari psihice fond mixt. Eu iam gasit um loc la um camin de batrini privat, dar imi este frica sa nu semneze pe acolo ceva, pt. el are 3 apartamente . Apartamentele sint inchiriate, dar el ia foarte putini banii, chiriasii lau cam inselat.
Eu sint singura lui fica si stabilita in Germania asa ca imi este imposibil sa ma ocup zi de zi de el.Eu asi vrea sa ma duc la un agent imobiliar si sa ii gasesc alti chiriasi , dar nu stiu daca am dreptul.
Si mai ales sa il asigur pe el sa nu poata sa semneze cinestie ce incamin....
Ce acte trebuiesc facute in acest caz ?
P.S. scuzati-mi romana, nu am mai scris pe romaneste de 20 de ani.
Cel mai recent răspuns: andrea77 , utilizator 12:05, 21 Mai 2009
Raspuns.
Ar fi bine sa sa ganditi la un CURATOR, cineva din familia dvs. care intr-adevar va este devotat si care vrea sa se ocupe de partea de administrare a situatiei materiale a tatalui dvs.o persoana din tara, apropiata. Altfel, este greu. Sunt inselati cei sanatosi mintal dar atunci cand vad ca este o persoana in situatie critica.
Succes.
Inocentia
multumesc pt. raspuns , pai la asa ceva mam gindit si eu, o am pe sora tatalui in care am incresere si se ocupa si de el, dar unde trebuie sa mergen , la tribunal sau la un notar?
tatal meu nu o sa semneze nimic pt. ca el tot zice ca este sanatos si nu isi da seama in ce situatie este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, contestare procura Patrick56 Patrick56 Bunaziua as dori sa intreb urm bunica mea dinpre tata a avut trei baieti dintre care unul a murit si au mai ramas doi dintre tatal meu si tatal verisorului ... (vezi toată discuția)
Ajutatima va rog 8maria8 8maria8 am si eu o problema cu tata am motivele mele sa cred ca el nu mai este ok din punct de vedere al sanatatii mintale pur si simplu nu vorbeste cu nimeni ci ... (vezi toată discuția)
Daca la un control chestionar psihologic pentru angajare in educatia ... alexandrubt13 alexandrubt13 daca la un control chestionar psihologic pentru angajare in educatia copiilor ti se cere intai o declaratie pe propria raspundere ca nu iei tratament pentru ... (vezi toată discuția)