Am intenta proces in instanta bancii,in vederea cumularii si reesalonarii creditului+penalitatile acumulate si scaderea cuantumului ratei lunare,deoarece la foarte multele mele solicitari verbale si scrise,NU am gasit intelegere.In perioada procesului se suspenda rata,dobanda sau curg in continuare penalitatile?
Nu se suspenda nimic, toate curg in continuare pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti. Doar in cazul in care instanta decide anularea penalitatilor de la data depunerii plangerii este posibil ca acestea sa se anuleze dar cred ca sunt sanse slabe. Dobanda la credit trebuie platita indiferent ca ati depus sau nu plangere.
In cazul in care dobanda nu este fixa si aveti in contractul cu banca, comisioane de risc ideal ar fi fost sa-i actionati in instanta pt. clauze abuzive. Astfel ati fi avut mai multe sanse, solicitand anularea respectivelor clauze si restituirea sumelor incasate nelegal de catre banca. Automat, rata lunara s-ar fi diminuat considerabil.
Card euroline-2006
VIOPAUN
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in rezolvarea urmatoarei probleme:
In 2005 am facut un credit cu rata fixa pentru bunuri consum cu ... (vezi toată discuția)
Comision banci
AlinRadoni
as dorii sa stiu in ce masura si ce pasi trebuie sa urmez in a anula comisionul din rata lunara de credit ipotecar luat in 2009, comision care este in valoare ... (vezi toată discuția)