avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile de concediu

buna ziua
lucrez la un casino de 7 luni(martie a.c),programul meu este 3 zile de zi,3 de noapte si 3 libere,pe cm am 12 ore cate zile de c.o am dreptul si daca vreau sa mi-le plateasca ce bani ar trebui sa primesc si ma am o intrebare,am o colega gravida in 7 luni si vrea sa stie ce drepturi salariale are ?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 22:58, 13 Septembrie 2014
Concediul de odihna este de minimum 20 zile lucratoare /an. In contractul dvs. cat scrie?
Plata Co este media ultimelor 3 luni de zile lucrate, conform legii:
Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.

Intrebarea cu privire la prietena gravida este suava, daca se poate reformulati.
Numarul de zile de CO este cel stabilit in CIM, minim 20 de zile lucr/an. Aveti dreptul la 20 /12luni x 10. CO se efectueaza in natura nu se achita in bani decat in cazul in care CIM a incetat si dvs nu l-ati efectuat.
Va beneficia de concediu de maternitate si de CCC pana la 2 ani daca a inreg venituri din salarii timp de 12 luni anterioare datei prezumate a nasterii copilului. SE iau in calcul si alte venituri prev in OUG 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in perioada cm incapacitate cod 03 dutescu maria dutescu maria Buna ziua, Am un salariat care s-a angajat in 11.03.2016 si s-a accidentat in 18.04.2016 deci are 27 de zile lucrate. Dupa perioada de CM cod 03 de 183 de ... (vezi toată discuția)
Pontaj si plata c.o in zilele de sambata ataela1 ataela1 Am angajati cu CIM cu timp partial de lucru (4 ORE/ZI) care lucreaza de marti pana sambata inclusiv,avand liber duminica si luni. Daca solicita ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna ilinanamaria ilinanamaria la un salariu brut de 2500 lei +25% spor vechime=3125 lei, pentru 24 zile concediu de odihna cat trebuie sa iau net indemnizatie pentru CO (vezi toată discuția)