avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incompatiblitate intre profesia de medic dentist si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incompatiblitate intre profesia de medic dentist si comert?

Buna ziua.
Am terminat facultatea de medicina dentara si doresc sa ma inscriu in colegiul medicilor dentistiti.
Am infiintat societate cod caen 4774 (Comert cu amanuntul), inainte de a termina facultatea (2 ani). Eu sunt administrator iar firma se ocupa cu comert in special produse din domeniu dentar. Firma nu are nici un angajat.
In acest caz eu ma aflu in una din situatiile de mai jos? Influenteaza cu ceva depunerea cererii in colegiul in cazul in care sunt administrator SRL?

Printre cererile care trebuiesc completate si semnate exista un articol pe care nu l inteleg.

Este nedemn de a exercita profesia de medic dentist:
a) medicul dentist care a fost condamnat definitiv pentru sarsirea cu intentie a unei infractiuni contra umanitatii sau vietii in imprejurari legate de exercitarea profesiei de medic dentist si pentru care nu a intervenit reabilitarea;
b) medicul dentist caruia i s-a aplicat pedeapsa interdictiei de a exercita profesia, pe durata silita, prin hotarare judecatoreasca sau disciplinara.

ARTICOLUL 482

(1) Exercitarea profesiei de medic dentist este incompatibila cu:
a) calitatea de angajat sau colaborator al unitatilor de productie ori distributie de produse farmaceutice, materiale sanitare sau materiale de tehnica dentara;
b) exercitarea in calitate de medic dentist, in mod nemijlocit, de acte si fapte de comert;

c) orice ocupatie de natura a aduce atingere demnitatii profesionale de medic dentist sau bunelor moravuri;
d) starea de sanatate fizica sau psihica necorepunzatoare pentru exercitarea acestei profesii, atestata ca atare prin certificat medical eliberat de comisia de expertiza medicala si recuperare a capacitatii de munca;
e) folosirea cu buna stiinta a cunostintelor medico-dentare in defavoarea sanatatii pacientului sau in scop criminal.
(2) Exceptie de la prevederile alin. (1) lit. b) fac activitatile de preventie de medicina dentara.
(3) La solicitarea medicului dentist in cauza sau la sesizarea oricarei persoane sau autoritati/institutii interesate, presedintele colegiului din care face parte medicul dentist respectiv poate constitui o comisie, special instituita pentru fiecare caz in parte, alcatuita din 3 medici dentisti primari, pentru a confirma sau infirma situatia de incompatibilitate prezuta la alin. (1) lit. a)-c) sau e). In cazurile prezute la alin. (1) lit. d) acesta poate solicita organelor in drept confirmarea sau infirmarea starii de incompatibilitate.
(4) Pe timpul starii de incompatibilitate se suspenda dreptul de exercitare a profesiei.
(5) In termen de 10 zile de la aparitia situatiei de incompatibilitate, medicul dentist este obligat sa anunte colegiul teritorial al carui membru este.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:04, 9 Decembrie 2018
1.Intrucat sunteti administrator la acel SRL cu activitate de comert , sunteti incompatibila cu profesia de medic dentist. Trebuie sa numiti un alt administrator in societate , sa cooptati alti asociati , sa nu desfasurati nemijlocit si in mod direct activitati de comert cu produsele enumerate in lege .
2.Nu poate exercita profesia de medic dentist o persoana care a fost condamnata penal pentru infractiunile mentionate in lege si care nu s-a reabilitat inca .La fel si cele carora li s-a interzis printr-o hotarare judecatoreasca sau disciplinara , sa exercite aceasta profesie.
Parca totusi mi se pare prea exagerat...daca ai societate srl si esti administrator, sa nu poti intra in colegiul medicilor.
Daca aveam cabinetul facut pe srl si nu pe CMI... orice srl are cateva zeci de coduri caen atasate.... si la urma urmei, pot fi administrator,,,si angajatul vinde.
la angajare intr-un post(med. dentist)se cere vechime
Condiţiile generale şi condiţiile specifice stabilite pentru ocuparea respectivei funcţii 0 stabileste institutia organizatoare a concursului.

Prin urmare, viitorul angajator decide daca solicita sau nu vechime.
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare si inscriere in colegiul medicilor dentisti medicstomatolog18 medicstomatolog18 Buna seara, Sunt medic dentist din anul 2014. Doresc sa ma inscriu in CMDR si vin cu rugamintea sa analizati cazul meu. Lucrez ca reprezentant medical ... (vezi toată discuția)
Adaugare caen de medic costi4 costi4 Buna ziua, Doresc sa va adresez o intrebare: Eu in acest moment detin un PFA cu coduri CAEN 6311 (Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si ... (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de medic crystyna04 crystyna04 Ce boli te face inapt de a ti exercita profesia de medic?Multumesc (vezi toată discuția)