avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vreau sa mai fiu utila
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vreau sa mai fiu utila

am costatat ca angajatorii nu prea cunosc legea pensiilor. Stiu ca fiind pensionara pt. limita de varsta pot sa ma mai angajez potrivit L.263, dar, nu inteleg de ce toti angajatorii pe care i-am sunat) cred ca n-am voie sa lucrez decat 4 ore pe zi sau deloc. Ce nu stiu eu sau ce nu stiu ei? Va rog mult sa ma lamuriti.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:23, 13 Septembrie 2014
Nu Dvs sunteți cea care aveți o problema, ci restul. Probleme sunt si ptr cei tineri in găsirea unui loc de munca, dar ptr Dvs. Mai încercații, poate găsiți înțelegere. Multă bafta!
1. Fiind pensionara pentru limita de varsta puteti cumula pensia cu orice alt venit din salariu.

2. Puteti sa lucrati cu orice fel de contract individual de munca (CIM): cu timp normal de 8 ore pe zi, cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau determinata etc.

3. - Cred ca motivul invocat de angajatori este o forma mai "eleganta" de a va refuza serviciile.
- Ceea ce spun ei este valabil pentru pensionarii de invaliditate gr. III.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei de invaliditate Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca un pensionar gr III invaliditate care lucreaza si cu contract de munca cu timp partial 4 ore si care a mai contribuit ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate grad ii cumulata cu alte venituri ca pfa? Claudiu000 Claudiu000 Bună ziua. Am citit pe acest forum o situație asemănătoare, dar nu am înțeles clar. Întrebarea este următoarea: [b]Un pensionar de ... (vezi toată discuția)
Agajarea daca esti pensionat 2740826332154 2740826332154 daca sunt pensionata de boala fara a mai fi nevoie sa merg anual la comisia medicala,conform noului cod al muncii as putea sa ma angajez cu contract de munca ... (vezi toată discuția)