avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare datorie

buna ziua. In urma cu 2 luni am dat cu imprumut suma de 8800e. Tranzactia s-a facut printr-un birou notarial. Detin actul din care rezulta imprumutul insa partea imprumutata trebuia sa restituie suma in urma cu 5 zile. Lucru ce nu s-a intamplat. Va rog mult spuneti-mi cei de facut si daca mai am sanse sa recuperez banii. Tin sa precizez ca persoana imprumutata nu detine nimic in proprietatea sa...parintii fiind instariti din punct de vedere financiar. Va multumesc pt atentie si astept un raspuns...o zi buna
Cel mai recent răspuns: bog_m , utilizator 10:50, 10 Iunie 2009
asa este..trebuie investit de instanta, deja am inceput demersurile si am inteles ca va dura cam 3 sapt. pana voi avea un raspuns clar. dar mai este o problema...persoana imprumutata nu are nici macar un loc de munca...deci sub nici o forma banii nu se pot opri din salariu...daca executorul nu-l poate convinge sa plateasca eu raman cu ''buza umflata'' nu am cum recupera banii de la el. am inteles ca la fiecare 6 luni va primi citatie acasa tot restul vietii pana va intra in posesia unui bun ce va putea fi executat...va multumesc foarte mult de raspuns si astept in continuare sfaturi..
Cocu Bogdan Ciprian a scris:

Din cate stiu eu a aparut o decizie a iccj care spune ca tote actele cu titlu executor trebuiesc investite de instanta .


Stiti ceva, dar nu stiti ce trebuie. In aceasta materie au aparut modificari, o decizie de ICCj cere ca biletele la ordin, cambiile si cecurile sa fie investite, iar cea de a doua, o exceptie de neconstitutionalitate ce a determinat modificarea codului de procedura cere ca sa se ceara incuviintarea executarii silite si nu investirea, alta mancare de peste.

NU SE INVESTESTE!
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2009
ContSters42249, utilizator
bun...am inteles...una peste alta...mai am sanse sau sa recuperez banii mei ??? adica legea nu face nimic in aceasta privinta....deci ma imprumut si daca nu mai vreau sa dau banii innapoi...pa si la gara
A zis cineva ca nu puteti? mergeti la executor si executati-l silit pe debitor. daca nu are bunuri, nu prea aveti ce face. Veti plati pentru ca ati dat imprumut unei persoane insolvabile. Sper sa nu fie cazul!
buna,ai mai rezv ceva cu probl cu banii?

Alte discuții în legătură

Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)
Imprumut persoana fizica cu contract la notar Marius20100 Marius20100 Am imprumutat un prieten cu o suma de bani,el insinstand sa facem si contractla notar. Trebuia sa-mi inapoieze banii acum 4 luni. La inceput m-a amanat, pentru ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut cu garantie imobiliara intgril intgril Buna ziua!am imprumutat niste bani unui prieten si am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara.In cazul in care nu imi returneaza suma pana la data ... (vezi toată discuția)