avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... expertiza grafoscopica la cerere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

expertiza grafoscopica la cerere

Pot depune o cerere pentru expertiza grafoscopica la Politie avand ca scop acuzarea unei persoane de fals sub semnatura privata si uz de fals? Sau inaintez plangere direct Parchetului?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lavinia-Ionela Costica , Consilier juridic 13:36, 28 Mai 2009
Inaintati plangrea penala direct la Parchetul de pe langa Judecatorie, pentru a primi numarul unic de dosar sub care circula si este urmarita si la politie. De la Parchet plangerea va fi trimisa la Politie si o urmariti pe parcurs.oricum veti fi chemat la audiere. Cereti in probatoriu efectuarea unei expertize grafoscopice.
In cererea de probatoriu pe care doriti sa il administrati in cauza cereti si expertiza grafoscopica si proba cu martori care sa sustina spusele dumneavoastra.
In rest subscriu la raspunsul colegei de mai sus.
Mi s-a înscenat o faptă de iltraj. O procuroare susţine că i-aş fi trimis eu un mesaj de ameninţare în scris.
EU NU I-AM TRIMIS ABSOLUT NIMIC. Totuşi,testul grafologic al poliţiei spune că eu sunt cel ce am scris. Dar sigur NU AM SCRIS NICIODATÃ AªA CEVA.
Pe baza acelui test,mi s-a întocmit rechizitoriu şi am fost trimis în judecată pentru ultraj.
Cum este posibil ca un test grafologic să mă indice pe mine că aş fi scris ceva,când sigur nu am scris ???
Acest lucru a fost premeditat de procuroarea respectivă în complicitate cu colegi ai săi,deoarece i-am acţionat în judecată pentru abuz în serviciu,atât pe ei,cât şi judecători de la judecătoria şi tribunalul din localitatea unde activează aceştia.
Cum pot dovedi că nu am scris eu respestivul mesaj ?
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2009
gigelas, utilizator
Nu trebuie sa uitam niciodata ca suntem in tara lu' papura - voda.Depinde unde ati facut acel test grafoscopic, probabil ca daca l-ati facut la cunostintele doamnei sau la rudele acesteia, aveau deja raspunsul pregatit. Ar trebui sa cereti o alta expertiza grafoscopica, eventual la Bucuresti, si probabil ar trebui sa cereti si testul cu poligraful-detectorul de minciuni. Si pe baza rezultatului sa cereti sa va fie admisa o noua expertiza grafoscopica.
pentru gigelas
Întradevăr o altă expertiză grafoscopică ar putea lămuri situaţia.
Problema este că în instanţă rămâne la aprecierea instanţei dacă vi se va admite această probă.
Pentru admiterea acestei probe trebuie să administraţi un probatoriu cel putin cu martori care să sustina ceea ce spuneti dumneavoastră.
Mai mult de atât proba cu detectorul de minciuni nu cred că sunt mari şanse ca instanţa să vă admită aceasta.
Succes!

Alte discuții în legătură

Contraexpertiza in apel irina_270127 irina_270127 In fata instantei de fond s-a administrat proba cu expertiza juridica de specialitate, la care partea potrivnica mie nu a facut obiectiuni. Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Supliment la expertiza contabila kfcbibi kfcbibi Suplimentul la expertiza contabila judiciara trebuie sa aiba viza CECCAR? Se poate recuza expertul desemnat in supliment la expertiza? (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)