avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proceduri in cazul vanzarii unui imobil mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proceduri in cazul vanzarii unui imobil mostenit

Va rog sa ma ajutati sa aflu ce acte trebuie intocmite si ce taxe achitate in cazul vanzarii unui imobil (casa + curte + teren in rural) mostenit cu un numar mai mare de mostenitori.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:13, 14 Septembrie 2014
Daca aveti cadastru facut si daca va intelegeti cu ceilalti mostenitori si daca aveti mostenirea primita recent (mai putin de 3 ani) atunci veti plati un impozit de 3% din valoarea vanzarii (sau 2% daca aveti mostenirea de mai mult de 3 ani) si cam atat. Restul plateste cumparatorul.
P.S. In plus va mai trebuie si certificatul energetic intocmit de un evaluator autorizat (va costa aprox. 500 lei)
Ultima modificare: Duminică, 14 Septembrie 2014
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am mostenit un teren in alt judet. mostenirea consta ... alinaili alinaili Buna ziua. Am mostenit un teren in alt judet. Mostenirea consta in mai multe fractii din diferite terenuri, ex 1/23 din cutare, 1/18 din altceva, etc. Eu stau ... (vezi toată discuția)
Cadastru & intabulare curte in indiviziune starcopit starcopit As dori sa fac documentatia cadastrala la un apartament care face parte dintr-un mic bloc cu 4 apartamente si o curte. Titlul de proprietate pe curte este ... (vezi toată discuția)
Teren fara acte lauryss lauryss daca Xsi Ysunt titulari de rol ai unui teren,asta inseamna ca ei pot fi si proprietari ai aceluiasi teren? (vezi toată discuția)