avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva masini din import
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva masini din import

buna ziua.sunt un utilizator nou, urmaresc de mult forumul dvs, dar abia astazi m-am inregistrat. am o problema . am achizitionat o masina din germania pe firma.inainte de 1 mai 2009 (adik inainte de a se schimba legea cu tva-ul care o sa se plateasca si acolo si aici). factura -contract nu contine tva.aici in tara trebuie platit tva, lucru pe care l-am si facut. Cum ma inregistrez eu in contabilitate cu acest tva? pe baza la ce?trebuie facut un decont special? va rog sa ma ajutati. o zi buna.
Cel mai recent răspuns: oneramo , utilizator 10:22, 15 Iunie 2009
vreau sa mai mentionez ca in factura-contract -scrie suma iar in paranteza scrie(livrare intracomunitara neimpozabila.
OUG 46/2009
3. La articolul 156^3, dupa alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (5^1), cu urmatorul cuprins:
"(5^1) In aplicarea prevederilor alin. (5) lit. b), organele fiscale competente in administrarea persoanelor prevazute la alin. (3), respectiv a persoanelor care nu sunt inregistrate si care nu trebuie sa se inregistreze conform art. 153, indiferent daca sunt sau nu sunt inregistrate conform art. 153^1, vor elibera, in scopul inmatricularii mijlocului de transport nou, un certificat care sa ateste plata taxei, ale carui model si continut vor fi stabilite prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. In cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt noi in sensul art. 125^1 alin. (3), efectuate de persoanele prevazute la alin. (3), in vederea inmatricularii, organele fiscale competente vor elibera un certificat din care sa rezulte ca nu se datoreaza taxa in Romania. Prin organe fiscale competente se intelege organele fiscale prevazute la art. 33 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare."

Codul fiscal art.125
(3) În înţelesul prezentului titlu, mijloacele de transport noi sunt cele definite potrivit lit. a) şi care îndeplinesc condiţiile de la lit. b), respectiv:
a) mijloacele de transport reprezintă o navă care depăşeşte 7,5 m lungime, o aeronavă a cărei greutate la decolare depăşeşte 1.550 kg sau un vehicul terestru cu motor a cărui capacitate depăşeşte 48 cm3 sau a cărui putere depăşeşte 7,2 kW, destinate transportului de pasageri sau bunuri, cu excepţia:
1. navelor maritime folosite pentru navigaţie în apele internaţionale şi care transportă călători cu plată sau pentru desfăşurarea de activităţi comerciale, industriale sau de pescuit ori pentru operaţiuni de salvare sau asistenţă în larg ori pentru pescuitul de coastă; şi
2. aeronavelor folosite pe liniile aeriene care operează cu plată, în principal, pe rute internaţionale;
b) condiţiile care trebuie îndeplinite sunt:
1. în cazul unui vehicul terestru, acesta să nu fi fost livrat cu mai mult de 6 luni de la data intrării în funcţiune sau să nu fi efectuat deplasări care depăşesc 6.000 km;
2. în cazul unei nave maritime, să nu fi fost livrată cu mai mult de 3 luni de la data intrării în funcţiune sau să nu fi efectuat deplasări a căror durată totală depăşeşte 100 de ore;
3. în cazul unei aeronave, să nu fi fost livrată cu mai mult de 3 luni de la data intrării în funcţiune sau să nu fi efectuat zboruri a căror durată totală depăşeşte 40 de ore.

buna ziua:despre achizitia de bunuri:contractul-factura a fost facut pe suma 58.800euro , dar are o fraza in paranteza dupa suma care suna asa:achizitie intracomunitara neimpozabila.eu la 58800am facut *19 %.oricum cred ca nu e bine.
Buna,

Va rog sa ma ajutati intr-o problema: am achizitionat, pe firma, dupa 1 mai 2009, o masina second-hand din Germania.
Am platit taxa de prima inmatriculare, am inmatriculat-o iar acum contabila imi spune ca ar trebui sa platesc si TVA la ea cf. legislatiei aparute dupa 1 mai? este adevarat?

Astept raspunsul vostru urgent.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie autoutilitare din ue. Marian Ghe Marian Ghe Bună ziua. Pentru o firmă nou infiintată neplătitoare de tva,având obiect de activitate -transport rutier de mărfuri-achizitionarea unei ... (vezi toată discuția)
Facturare fara tva - intracomunitar - pentru autoturisme noi attilajoos attilajoos Buna ziua, Intrebarile ar fi: 1. Exista vreo limita la nr. de autoturisme aduse pe o firma? Firma - platitoare de TVA - are deja un autoturism adus in ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto din ue mariusf09 mariusf09 Buna seara, Am un SRL, micro, neplatitoare de TVA. Vreau sa achizitionez un autoturism din spatiul UE. Spuneti-mi va rog din punct de vedere al TVA ce ... (vezi toată discuția)