buna seara!
ofer o locuita spre inchiriere si in baza contractului incheiat intre mine(proprietar) si chirias, trebuie sa merg cu el la adm. financiara, as dori sa stiu ce am de plata, pentru suma de 150 eur lunar. mentionez ca lucrez la o firma de stat , ca atare acest venit se considera peste salariul lunar. cheltuilelile cu asociatia si factura de energie se deduc sau le plateste chiriasul? adica mie personal imi raman macar 130 eur? mai citesc pe aici ca mai trebuie si cass - 5,5%, si la ce sistem de impozitare sa optez real sau forfetar referitor la decl 220? va multumesc mult , o seara buna !
In contractulde locvatiune prevedeti clauze concrete cu drepturi,obligatii,conditii reziliere,
garantie
In perioada de inchiriere toate obligatile de intretinere catre asociatia de proprietari intra in sarcina chiriasului
buna ziua! am ajuns intre timp si la finante acum imi este clar, asa cum ati spus si dvs.
mai ales ca m-au facut atenta la ce clauze sa punem in contract!!
va multumesc , am stabilit sa mi dea 165 eur sa mi ramana 135 , si a fost ok!!!
nu mi-a spus pe ce sistem sa merg, dar o sa l aleg pe cel forfetar cum a spus domul mai sus , probabil ca atunci cand trebuie sa completez delcaratia.