avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită calcularea termenului in care se introduce contest. la ...
Discuție deschisă în Executare silită

calcularea termenului in care se introduce contest. la execut.

Daca somatia trimisa de executor debitorului a fost primita de acesta intr-o vinere, la calcularea termenului de 15 zile in care se poate introduce contestatia la executare intra si sambata si duminica? Va multumesc, anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cosmin Sighiartau , Consilier juridic 12:28, 25 Iulie 2009
DA, daca nu se precizeaza alfte, sunt considerate zile calendaristice
Da, intra in calculul termenului si cele doua zile nelucratoare.

avocat Claudiu Lascoschi
Buna seara .Nu am gasit domeniul in care am eu ceva nelamuriri.Va deranjez cu o intrebare.Eu am o firma neplatitoare de TVA infiintata de acum 2 luni si acum 2 zile am fost invitata la Garda Financiara .M-am prezentat si ptr ca nu am decizie de efectuare a facturilor,cat si un tabel cu evidenta facturilor .Amenda a fost de 20000 lei si 3000 lei in 48 de ore as dori sa stiu dak ce pot face ,o pot plati mai tarziu sau ce ma sfatuiti ?
Imi pare rau dar nu cred ca va pot ajuta prea mult! Mai bine ati aplea la un avocat poate gaseste ceva nereguli in procesul verbal de contraventie sau sa cautati in legislatie sa vedeti daca fapta dvs se incadrează in limitele de amenda stabilite.
In ton cu colegii anteriori va recomand sa studiati cu foarte mare atentie procesul verbal si sa vedeti daca la intocmirea lui s-au tinut cont de reglementarile din Ordonanta nr. 2 din 12.07.2001 privind regimul juridic al contraventiilor cu completarile si modificarile ulterioare.

Dar mai bine ati consulta un avocat sua un consilier juridic (in cazul in care nu aveti cunostinte juridice).

Mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amenda in 48 ore de la primirea comunicarii hotararii judecatoresti verax4me verax4me Am avut o amenda ( pt. viteza si lumini neaprinse) in valoare de 406 ron, deci 203 Ron in 48 ore. Am decis sa fac o contestatie la judecatorie , contestatie ... (vezi toată discuția)
Plingere penala firtulescu firtulescu Am avut o discutie cu o persoana despre copil ,sa-l lase in pace sa nu-l mai injure si a depus o plingere penala in potriva mea.am primit o amenda in lipsa am ... (vezi toată discuția)
Plata a jumatate dintr-o amenda contraventionala in 48 ore irinelavram irinelavram Buna ziua! Sambata 16-11-2013 ora 5:00, am fost sanctionat cu amenda 300 lei pentru o contraventie care se poate sanctiona cu amenda de la 100 la 300 lei. ... (vezi toată discuția)