avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... lege care interzice cresterea pasarilor in mediul urban
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

lege care interzice cresterea pasarilor in mediul urban

Buna ziua,

Stiu ca in 2006, Ministrul Sanatatii de pe atunci, Eugen Nicolaescu, propusese un proiect de lege care avea ca scop interzicerea creşterea porcilor şi păsărilor în gospodăriile din mediul urban.

Stie cineva daca s-a materializat acest proiect, daca s-a transformat in lege?
Daca aveti idee de o asemenea lege, respectiv continutul ei, va rog sa postati un link sau informatiile pe care le detineti.

Locuiesc in centrul municipiului Braila, iar un vecin si-a amenajat un cotet de pasari langa peretele casei mele... zgomot si mizerie...

Multumesc anticipat pentru raspuns/raspunsuri.



Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2009
Klimt, utilizator
Cel mai recent răspuns: Klimt , utilizator 21:47, 22 Mai 2009
Ar trebui sa existe o si hotarire a Consiliului local care sa reglementeze aceste aspecte. Puteti sa sesizati atit primaria, cit si Directia de sanatate publica si Inspectoratul pentru protectia mediulu pentru ca potrivit art. 610 din Codul civil si Ordinului MS nr.536/1997 adaposturile pentru animale nu pot fi amplasate la o distanta mai mica de 10 m de cea mai apropiata locuinta invecinata si se exploateaza in asa fel incit sa nu polueze mediul sau sa produca disconfort vecinilor. Daca nu aveti succes pe cale administrativa puteti sa-l actionati in instanta pe vecin pentru a desfiinta cot


Va multumesc foarte mult pentru raspuns si va asigur ca informatii pe care mi le-ati oferit le voi utiliza neintarziat.


Cu deosebita consideratie,
Klimt

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raporturi de vecinatate izaandre izaandre Buna ziua! M-am mutat de curand in Giroc,jud.Timis,la 3 km de Timisoara.Vecinii mei au gaini si iepuri chiar langa gardul casei.Exista vreo reglementare ... (vezi toată discuția)
Distanta intre cotetul de porci al vecinului CristiansiGabriela CristiansiGabriela Vecinul si a construit cotețul porcilor pana in gardul de delimitare intre vecini, iar cotețul de porci ii la o distanta de aprox 7 m de casa mea. Tine aprox ... (vezi toată discuția)
Cred ca o iau razna! ovidiu v. ovidiu v. Am reusit sa-mi fac casuta mea de vis,cum mi-am dorit,departe de praful si zgomotul din zonele aglomerate din oras,cu gazon,piscina ,flori si tot ce poate fi ... (vezi toată discuția)