avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Achizitie masina de la un proprietar care nu a ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Achizitie masina de la un proprietar care nu a inmatriculat-o pe numele sau

Buna ziua,
Doresc achizitionarea unui autoturism de la o PF care nu a inscris masina pe numele sau in cele 30 de zile de la cumpararea acestuia. Proprietarul actual a scos certificat de atestare fiscala, deci bunul a fost inregistrat la Directia de Taxe si Impozite...Proprietarul actual a cump masina de la compania angajator acum mai bine de 1 an. Pe certificatul de inmatriculare este pusa stampila companiei care a detinut initial masina(pe verso, acolo unde ar trebui specificat "Instrainat catre...."), insa nu este trecuta nici o data sau semnatura. Actualul proprietar are factura fiscala pentru masina, insa nu mi-a aratat si chitanta cu care a platit suma catre firma de la care a achizitionat-o. In aceste conditii, in cazul in care voi cumpara masina, pot avea probleme la inscrierea ei? Mentionez ca actualul proprietar nu a vrut sa achite taxa de mediu si de aceea nu a inmatriculat-o pe numele lui.

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2014
Anca_Valeanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 13:45, 16 Septembrie 2014
conform actelor , vanzatorul nu este proprietarul masinii, cel putin in acceptiunea celor de la Inmatriculari. apoi mai este si problema celor de la Inmatriculari, care inteleg problemele diferit de la judet la altul. Sfatul meu este sa mergeti la ei, acolo la ghiseu sau altundeva si sa le spuneti problema, iar acolo vi se va spune ce acte aveti nevoie. pentru ca exista posibilitatea sa mergeti sa o inmatriculati si sa nu va accepte actele din diferite motive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare autoturism Endelus Endelus buna ziua doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica. intrebarea este care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a o inmatricula pe ... (vezi toată discuția)
Cum putem înmatricula mașina pe care i-am cumpărat-o fiicei noastre fără să fie nevoie de semnătura fostului ei soț? fabi_arina fabi_arina Din ianuarie 2019 fiica mea s-a despartit in fapt de sotul ei dar a depus actele de divort la notar pe data de 19,08.2019. In luna iunie 2019 eu si sotul meu ... (vezi toată discuția)
Masina sh cumparata - procedura ferdis ferdis Am cumparat un autoturism SH, de la o persoana bugetara. Am platit, am primit masina + contract de vanzare cumparare, talon, actul de identitate a ... (vezi toată discuția)