avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata fractionata factura sub 5000 lei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata fractionata factura sub 5000 lei

Buna ziua,

Pot achita fractionat o factura sub 5000 lei, cu mai multe chitante in zile diferite?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 02:02, 17 Septembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Daca valoarea facturii este sub 5000 lei, plata o puteti face cum va intelegeti cu emitentul facturii, deoarece sunt interzise plăţile fragmentate în numerar către furnizorii de bunuri şi servicii pentru facturile a căror valoare este mai mare de 5.000 lei.
Legea impune restrictii referitoare la platile cu numerar pentru facturile a caror valoare totala este mai mare de 5000 lei.

Pentru celelalte, plata se face asa cum se stabileste de partile contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)
Incasare factura mai mare de 5000 lei camicami camicami Buna, am emis o factura de 5600 lei.Clientul a platit ,pana acum,numerar cate 1000 lei in 3 zile diferite,astfel ca am incasat suma de 3000 lei cu 3 chitante ... (vezi toată discuția)
Plati furnizori cu numerar Doina B Doina B Buna ziua! Azi am aflat, cu intarziere (si stupoare) ca daca platesc cu numerar un furnizor, nu am dreptul sa achit de ex o factura de 6000 lei cu numerar ... (vezi toată discuția)