Buna ziua , am facut contestatie la procesul verbal in urma retinerii permisului de conducere la trecerea de pietoni , in procesul verbal politistul scria ca nu am acordat prioritate la pieton. La obiectii am scris ca nu sunt de acord cu cele constatate , iar ulterior in plangerea contraventionala am sustinut ca politistul m-a oprit pentru nepurtarea centurei de siguranta , eu i-am vorbit urat si mi-a luat permisul pe 30zile(asa m-a sfatuit cineva) , azi aveam al 3-lea termin la judecatorie , aveam si martor pus , am angajat un avocat , iar cand a vazut dosarul cu contestatie mea , a spus ca este foarte prost facuta si ca nu are nici o legatura cu procesul verbal , si m-a sfatuit sa nu ma prezint la proces, si sa depun o cerere pentru anularea acestuia. Ce parere aveti ? chiar era gresita plangerea mea ( pentru ca nu avea nici o treaba cu procesul ) sau avocata m-a sfatuit gresit ? la indrumarile cuiva , trebuia sa ma prezint si sa spun exact cum am depus plangerea , ca nu a existat nici o trecere de pietoni.
Depinde ce doriti sa faceti. Daca faceti apel, aveti 30 de zile de la data postei (data la care ati primit plicul cu hotararea) sa scrieti cererea de apel si sa o trimiteti la judecatorie. Daca nu mai doriti sa continuati, atunci nu aveti decat sa depuneti permisul.
vreau sa il depun , dar hotararea aceasta nu e definitiva si din cate stiu nu imi primesc permisul la politie. trebuie sa primesc alta hotarare definitiva acasa ?
Nu veți primi altă hotărâre acasă prin care să vi se comunice că hotărârea anterioară este definitivă. Nu există așa ceva.
Hotărârea devine definitivă la expirarea termenului de apel, adică după ce trece termenul de 30 de zile. Dacă declarați apel, acesta va suspenda executarea hotărârii primei instanțe, iar asta înseamnă că puteți păstra permisul până la soluționarea apelului. Hotărârea dată în apel va fi, de asemenea, o hotărâre definitivă.