avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare dupa reducere post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare dupa reducere post

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti la ce perioada, dupa reducerea unui post in vederea eficientizarii activitatii si trimiterea angajatului in somaj, pot reinfiinta postul respectiv si pot angaja o alta persoana.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:41, 15 Septembrie 2014
De regula se asteapta cele 45 de zile de la comunicarea deciziei de concediere, timp in care salariatul concediat poate contesta decizia in instanta.
In principiu, si dupa o zi de la desfiintarea postului se poate reinfiinta , intrucat nu exista text de lege care sa prevada un astfel de termen.

In practica judiciara s-a decis ca, nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.
(Hotararea nr. 865 din 16.06.2009 pronuntata de Curtea de Apel Suceava).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post mopy mopy cat timp nu mai ai voie sa angajezi pe un post desfiintat? (vezi toată discuția)
Angajare serbaneugenia serbaneugenia la cat timp dupa concedierea unei persoane se poate angaja alta persoana pe acelas post (vezi toată discuția)
Conflict de munca adamdelia adamdelia Si in cazul concedierii individuale conf. art. 65-67 codul muncii,la ce perioada are voie compania sa angajeze pe posturile desfiintate prin reorganizare?? (vezi toată discuția)