avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare

la cat timp dupa concedierea unei persoane se poate angaja alta persoana pe acelas post
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 13 Mai 2012
Depinde de concediere.

Exista obligatia angajatorului de a reangaja acelasi salariat numai in cazul concedierii colective conform art. 74 alin. (1) Codul Muncii, si doar daca si doar daca reinfiinteaza acealsi post in aceleasi conditii in termen de 45 de zile de la data concedierii salariatului in cauza.


De aseenea in cazul concedierii individuale pentru motive ce NU tin de persoana salariatului, art. 65 C. Muncii, desi nu exista text expres de lege, angajarea intr-o perioada foarte scurta a unei alte persoane pe acelasi post, poate duce la anularea deciziei de concediere a primei persoane concediate, in cazul in care instanta considera ca acest fapt este o dovada ca prima concediere a fost nelegala, neavand la baza o cauza reala si serioasa astfel cum cere art. 65 Codul Muncii. O astfel de interpretare ramane insa la latitudinea instantei, care urmeaza sa se pronunte in functie de probele administrate in cauza.


In cazul concedierii disciplinare sau necorespundere profesionala, poate angaja o alta persoana pe acelasi post si a doua zi de la concedierea primei persoane.
@ serbaneugenia

Chiar daca nu exista vreo interdictie in acest sens, angajarea pe acelasi post nu este posibila decat daca postul va fi reinfiintat si apoi acea concediere nu se întemeiaza pe o cauza reala şi serioasa, ci este fictiva, daca desfiinţarea postului este urmata la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.

In principiu , puteti angaja o noua persoana pe un alt post care sa includa si din atribuţiile salariatului concediat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere cu desfiintarea postului Alexandra-B Alexandra-B Buna ziua, Stiti cumva daca este adevarat si unde gasesc prevederile care spun ca daca un angajator concediaza un salariat din motive ce nu tin de persoana ... (vezi toată discuția)
Art 72 din cm( vechi- prevedea in cazul concedieriilor colective .... 22.08.2009 22.08.2009 As dori un raspuns cit mai corect la urmatoarea intrebare Cf CM art 72 vechi angajatorul iun cazul concedierilor colective nu purea face noi ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de somaj marrs831 marrs831 se poate obtine ajutorul de somaj daca se desfiinteaza un punct de lucru(totodata si postul ) ,dar functioneaza alte puncte de lucru? (vezi toată discuția)