avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amenintare de desfacere a cim cu litera i
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amenintare de desfacere a cim cu litera i

buna ziua.in decursul lunii august am avut o discutie cu angajatorul pe watsapp ,in care imi cerea sa mi dau demisia.ulterior,am obtinut concediu medical fiind cu nezcopilul in spital.astazi 15 sept m a obligat sa semnez decizia de incetare a cim conf. art 55 litera b,amenintindu ma ca mi desface cim cu litera i.demisia cu acordul partilor e datata 1 sept,cartea de munca a incheiat o pe 29 aug(motivind ca era vineri) iar eu am concediu medical din spital din 1 sept.imi puteti spune cum se prezinta situatia,ma simt inselata.e valabila demisia asta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 15 Septembrie 2014
1. Nu exista demisie cu acordul partilor.

2. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

3. Daca este vorba despre o incetare cu acordul partilor , atunci incetare a avut loc la data stabilita de parti - 01.09.2014.
si cartea de munca a fost incheiata de contabil pe 29 august.iar in data de 1 sept eu eram cu copilul in spital,acest acord l am semnat eu abia astazi.
ma simt inselata,am cazut in capcana.si probabil nu mai pot face nimic.cam asta as fi dorit eu sa aflu....
practic,situatia imi pare in felul urmator:eu am semnat acest acord deoarece contabila mi a incheiat cartea de munca.
care act are intiietate,acordul nostru de incetare cim sau concediul medical,care ambele sint datate 1 sept?
Singura solutie este sa atacati in instanta decizia de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia+zilele de concediu ALINA-MARIA ALINA-MARIA buna seara , am si eu citeva intrebari? doresc sa mi dau demisia de comun acrd a ambelor parti cit mai curind posibil pentru ca mi-am gasit un alt job in ... (vezi toată discuția)
Intrerupere concediu medical si demisie smarty67 smarty67 Buna seara Va rog sa ma ajutati cu o informatie. In luna ianuarie am facut un infarct in timp ce eram la servici. Am mers de urgenta la spital si mi s-a pus ... (vezi toată discuția)
Demisia si concediul medical ginablonduta ginablonduta am semnat o demisie cu acordul partilor pe data de 02.03.2009 dar incetarea contractului de munca incepe cu data de 01.04.2009.mentionez ca am fost fortata sa ... (vezi toată discuția)