avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia si concediul medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia si concediul medical

am semnat o demisie cu acordul partilor pe data de 02.03.2009 dar incetarea contractului de munca incepe cu data de 01.04.2009.mentionez ca am fost fortata sa semnez si sunt si gravida.
intrebarea mea este daca pot lua concediu medical inainte de 01.04.2009 si daca pot beneficia de cele 90 de zile de concediu legale.
va rog din suflet sa imi raspundeti pt ca este o problema urgenta si vreau sa stiu daca mai pot macar asa sa imi iau concediu medical.
nu vreau sa intru in concediu de maternitate pt ca nu pot neavand 12 luni lucrate neintrerupt conform codului muncii, adica am pauza de 10luna intre fostul servici si actualul.
va rog sa-mi raspundeti si mie daca pot lua concediu medical in conditiile in care demisia mea incepe cu data de 01.04.2009.
urgent...........................
ajutati-ma:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:13, 24 Martie 2009
Nu exista demisie cu acordul partilor.
A-ti semnat probabil o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor in data de 02.03.2009 si care produce efecte asupra CIM cu data de 01.04.2009.
In aceste conditii puteti lua concediu medical, dar acesta priveste angajatorul pana la data de 01.04.2009, daca cu care dumneavoastra, oficial, prin acordul exprimat, vi se incheie CIM.
Dupa data de 01.04.2009 nici nu mai puteti solicita concediu medical de la medic, dumneavoastra nemaiavand calitatea de angajat.
e adevarat incetarea CIM cu art 55 lit.b dar daca eu sunt in concediu medical cine imi face lichidarea?
daca eu imi iau concediu pe 27.03.2009 timp de 1 luna si CIM inceteaza cu data de 01.04.2009?
nu exista nici o posibilitate de a mai prelungii?
va rog sa-mi raspundeti.....................
multumesc
in aceasta situatie nu exista preaviz?
adica incetarea CIM cu art 55 lit b?
Preaviz nu se acorda decat in cazul cand incetarea CIM are loc din motive neimputabile salariatului.
La dvs. nu e cazul pentru ca ati solicitat incetarea CIM cu acordul partilor. Cum spuneti ca v-a fortat sa faceti cererea? V-a luat mana si a scris cu ea?
Dupa ce primiti decizia de incetare a CIM puteti sa actionati pe angajator in judecata la Tribunalul din judetul unde domiciliati sau aveti resedinta. Fiind litigiu de munca sunteti scutita de taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent...ajutati-ma va rog............ ginablonduta ginablonduta demisia si concediul medical am semnat o demisie cu acordul partilor pe data de 02.03.2009 dar incetarea contractului de munca incepe cu data de ... (vezi toată discuția)
Preaviz adinutza.2008 adinutza.2008 Daca inceteaza raporturile de munca in temeiul art.55, lit.b codul muncii, pot ca in perioada de preaviz(15 zile) sa imi iau concediu de odihna sau un concediu ... (vezi toată discuția)
Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)